Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Česko je prošpikované podvodnými cestovkami, varoval Papež. Poradil snadný krok, jak nenaletět

Odborník upozornil, že cestovní kanceláře kvůli silnému konkurenčnímu prostředí nemají možnost výrazně zdražovat. „Navýšení se maximálně promítne do cen letenek nebo pobytů v hotelech, které byly v loňské sezóně plné,“ objasnil v pořadu Zprávy Plus. K TÉMATU: Jak chránit děti před nástrahami léta? Experti jmenovali rizika, netýkají se jen slunce Konstatoval také, že Česko je „přímo […]
Menej ako 1 min. min.

Odborník upozornil, že cestovní kanceláře kvůli silnému konkurenčnímu prostředí nemají možnost výrazně zdražovat. „Navýšení se maximálně promítne do cen letenek nebo pobytů v hotelech, které byly v loňské sezóně plné,“ objasnil v pořadu Zprávy Plus.

K TÉMATU: Jak chránit děti před nástrahami léta? Experti jmenovali rizika, netýkají se jen slunce

Konstatoval také, že Česko je „přímo prošpikované ilegálními cestovními kancelářemi a nabídkami na internetu“. „Je to dáno tím, že u nás nefunguje legislativa tak, jak by měla. Pokud chcete mít jistotu, je nejlepší se podívat na web ministerstva pro místní rozvoj, kde naleznete kompletní přehled ověřených cestovek,“ poradil ve vysílání CNN Prima NEWS.

V případě uvedených společností platí, že pokud se objeví jakékoliv problémy, zákazník dostane své peníze zpět. Papež rovněž zmínil i oblíbené zájezdy last minute.

„V tomto období jich v nabídce není ještě tolik. Zájem o ně je stejný jako každý rok. Skoro 40 procent lidí, kteří plánují dovolenou, si naopak zakoupilo zájezd v první vlně, tedy takzvaný first minute. Hoteliéři poskytují výrazné slevy, takže si lidé v tomto režimu mohou zakoupit pobyt za skoro stejné ceny jako u last minute,“ popsal nabídku Papež.

Podle průzkumu společnosti Ipsos si prázdninový pobyt u moře chce užít 40 procent Čechů, zatímco 20 procent lidí žádnou dovolenou neplánuje. Ubytování v penzionu dává přednost 61 procent dotázaných, o kempování či pobyt v přírodě má zájem 40 procent lidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily o tragickém výbuchu v Chorvatsku. Zdroj popsal, co mělo zabít českého chlapce

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie