Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Český herec a spevák Josef Laufer zomrel vo veku 84 rokov. Bojoval štyri roky v umelom spánku

22.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@PetrMacek). Legendárny český herec Josef Laufer prehral boj o život. Známy český herec a spevák, zomrel vo veku 84 rokov po štyroch rokoch v umelom spánku. Jeho jediná dcéra Ester oznámila jeho úmrtie v sobotu 20. apríla, pričom príčinou bola zástava srdca. Laufer bol široko známy pre […]
Menej ako 1 min. min.

22.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: snímka obrazovky youtube.com/@PetrMacek).

Legendárny český herec Josef Laufer prehral boj o život. Známy český herec a spevák, zomrel vo veku 84 rokov po štyroch rokoch v umelom spánku. Jeho jediná dcéra Ester oznámila jeho úmrtie v sobotu 20. apríla, pričom príčinou bola zástava srdca. Laufer bol široko známy pre svoju účasť v populárnych filmoch a televíznych seriáloch.

Legendárny český herec Josef Laufer zomrel vo veku 84 rokov.
Foto: snímka obrazovky youtube.com/@PetrMacek

Josef Laufer – od Francúzska po Československo

Laufer sa narodil vo Francúzsku v roku 1939. Jeho otec bol židovského pôvodu a matka Španielka. S rodinou sa vrátil do Československa v roku 1947. Študoval na DAMU a bol aktívny v divadle, televízii aj hudbe. Využíval svoje jazykové schopnosti, hovoril po anglicky, španielsky a nemecky. Založil aj vlastnú hudobnú skupinu Golem.

Laufer získal popularitu svojimi úlohami v komédiách. Z jeho filmografie sú najznámejšími diela ako Noc na Karlštejne, Starci na chmeli či Petrolejové lampy. Najväčšiu popularitu získal však vďaka postave židovského milionára Kohna v sérii filmov Kameňák a účinkovaním v obľúbenom seriáli Cirkus Humberto. Okrem herectva sa presadil aj ako spevák, pričom jedna z jeho najznámejších piesní bola „Sbohem lásko, já jedu dál„.

POZRITE TIEŽ AJ: Influencerka Lela Vémola – nekorunovaná kráľovná plastických operácii

Zdravotné komplikácie po operácii srdcovej chlopne

Josefovi Lauferovi sa osudnou stala operácia srdcovej chlopne v roku 2020, počas ktorej došlo k zástave srdca. Aj keď lekári dokázali obnoviť jeho činnosť, neskôr začali zlyhávať ďalšie orgány, čo viedlo k uvedeniu do umelého spánku.

Lekárom sa ho podarilo nahodiť, ale museli ho uviesť do umelého spánku

– citoval zdroj Blesku.cz portál Topky.sk v marci 2020.

Po štyroch mesiacoch sa čiastočne prebral, ale nekomunikoval ani nevykazoval známky vedomia.

Josef Laufer prehral boj o život

Informáciu o jeho smrti priniesol denník Blesk na svojom portáli. Známe osobnosti, ktoré sa počas dlhej Josefa Laufera s ním stretli či už po profesionálnej alebo priateľskej stránke, dostali v sobotu smutnú správu.

„Táta odešel“

oznámila priateľom a kolegom jeho jediná dcéra Ester.

„Podľa Ester Pepa zomrel na zástavu srdca“

– smutnú správu potvrdil aj riaditeľ divadla Broadway Oldřich Lichtenberg.

Josef Laufer zanechal významný odkaz nielen v českej kultúre. Počas štyroch rokov v umelom spánku stratil aj svoju milovanú manželku Irenu Greifovú. Laufer bol v čase jej smrti už viac ako dva roky v umelom spánku, a preto sa o smrti svojej manželky nikdy nedozvedel. Teraz sú však znovu spolu.

Česť jeho pamiatke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šok: Andrej Babiš sa rozvádza s krásnou manželkou Monikou

Peter Nagy sa pochválil novou priateľkou

The post Český herec a spevák Josef Laufer zomrel vo veku 84 rokov. Bojoval štyri roky v umelom spánku appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie