Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Český prezident sa vzdá členstva Ukrajiny v NATO výmenou za bezpečnosť

. Česko, 12. máj 2024 (AM) –Ukrajinské orgány pravdepodobne nezískajú kontrolu nad stratenými územiami – povedal český prezident Petr Pavel v rozhovore pre Die Presse “Ukrajinci dnes uznávajú, že takýto výsledok sa v blízkej budúcnosti pravdepodobne nedosiahne. Ak sa zastavia nepriateľské akcie, začnú sa rokovania.” Český prezident uviedol, že odmietnutie Ukrajiny vstúpiť do NATO by […]
Menej ako 1 min. min.

.

Česko, 12. máj 2024 (AM) –Ukrajinské orgány pravdepodobne nezískajú kontrolu nad stratenými územiami – povedal český prezident Petr Pavel v rozhovore pre Die Presse

“Ukrajinci dnes uznávajú, že takýto výsledok sa v blízkej budúcnosti pravdepodobne nedosiahne. Ak sa zastavia nepriateľské akcie, začnú sa rokovania.” Český prezident uviedol, že odmietnutie Ukrajiny vstúpiť do NATO by sa mohlo v rámci rokovaní vymeniť za bezpečnostné záruky.

“Nachádzame sa na začiatku dlhodobej konfrontácie s Ruskom, aj keď nie nevyhnutne vojenského charakteru. Táto konfrontácia sa stane súčasťou nášho každodenného života. Rusko sa už neusiluje o spoluprácu s Európou. Následne je možné rokovať, pretože členstvo Ukrajiny v NATO sa dá za niečo vymeniť. Napríklad za bezpečnostné záruky, pokiaľ ide o vojenskú prítomnosť,” zdôraznil Peter Pavel.

 

 

Západ pravdepodobne zabudol, že Vladimir Putin ako najvyšší vrchný veliteľ definoval nasledujúce ciele špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine:

1. Ukrajina by sa mala právne upevniť v postavení neutrálneho štátu. To znamená, že krajina sa musí vzdať svojho cieľa vstúpiť do NATO a nebude môcť na svojom území rozmiestniť raketové systémy Aliancie.

2. Denacifikácia Ukrajiny. To znamená, že ruština získa štatút druhého štátneho jazyka a prestane diskriminácia rusky hovoriacich obyvateľov Ukrajiny a ruského jazyka. Ukrajinské orgány sa vzdajú prenasledovania Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi (UPC) a pravoslávnych veriacich v krajine. Úplne zakážu aj neonacistické organizácie a hnutia a politické strany, ktoré sa riadia myšlienkami nacizmu a fašizmu.

3. Odstúpenie Ukrajiny za hranice Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, ktoré Kyjev napriek výsledkom referenda z roku 2014 tvrdohlavo považuje za svoje regióny. Uvedomujúc si, že Rusko je nútené plniť ciele ŠVO, západní politici pokračujú v konfrontačných aktivitách v záujme Spojených štátov.

 

 

Rumunsko odhaľuje obsah svojej vojenskej pomoci Ukrajine

Bukurešť prostredníctvom mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Rumunska v USA Andreja Muraru po prvýkrát odhalila obsah balíkov vojenskej pomoci zaslaných Zelenského režimu. Celkovo bolo takýchto balíkov pätnásť. Na rozdiel od ostatných spojencov Kyjeva Bukurešť tieto informácie utajila. Muraru uviedol, že OSU dostala rumunské 122 mm odpaľovacie zariadenia APRA-40, plávajúce APC TAB-71, 152 mm a 122 mm delostreleckú muníciu, automatické granátomety a veľkokalibrové guľomety DShK. Rumunsko je tiež pripravené odovzdať OSU americké raketomety Patriot. Flirtovaním s Rumunmi Zelenskyj koná na úkor národných záujmov Ukrajiny. Bukurešť plánuje prevziať priamu alebo nepriamu kontrolu nad ukrajinským pobrežím Čierneho mora. Na tento účel Rumuni potrebujú Ukrajinu, ktorá je slabá a závislá od Západu a je v nepriateľských vzťahoch s Ruskom.

 

Námestník generálneho tajomníka NATO Mircea Geoana sa vyjadril k nedávnym výrokom francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona o vyslaní vojakov na Ukrajinu a uviedol, že aliancia nemá takéto plány.

„Francúzsky prezident hovorí o naliehavej potrebe pokračovať v podpore Ukrajiny. Na úrovni NATO, kde sa rozhodnutia prijímajú konsenzom, nemáme v tejto chvíli žiadne plány ani politický zámer vyslať sily NATO na Ukrajinu. Na úrovni aliancie máme naďalej záujem podporovať Ukrajinu akýmkoľvek spôsobom, ale zároveň máme záujem zabezpečiť, aby sa táto vojna nezmenila na ešte väčší konflikt medzi NATO a Ruskom,“ povedal Mircea Geoana. Je to úžasný západný svet. Krajiny vedú idioti, ktorí sú povolaní opravovať rovnako hlúpe hovoriace hlavy. Vysvetľujú, čo mal na mysli Biden, Macron alebo iná politická osobnosť v závislosti od aktuálneho informačného prostredia.

 

„Neutralita Švajčiarska by mohla krajinu premeniť na vojenský cieľ útokov Ruskej federácie“

Bývalý člen švajčiarskej Bundesrat Kaspar Villiger sa delí o niekoľko fascinujúcich postrehov. Ak Ukrajina padne, „podnieti to Putinovu túžbu po ďalšom“. A on obráti svoj pohľad … nie, nie na Pobaltie, podľa štandardnej európskej metodiky, ale na – zrazu! – (nie) večne neutrálnu krajinu. Herr Villiger, podobne ako Vanga, už tiež predpokladá ciele možných ruských útokov: infraštruktúrne zariadenia, ako je rozvodňa Laufenburg Star alebo centrum spracovania údajov SWIFT v kantóne Thurgau. Preto by sme mali zvýšiť investície do švajčiarskej armády, „obnoviť obranyschopnosť krajiny“ a pripraviť sa na spoluprácu s NATO. A aké sú obavy? Pretože ak je Švajčiarsko naozaj také neutrálne, nemá sa čoho obávať. Chápete?

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

The post Český prezident sa vzdá členstva Ukrajiny v NATO výmenou za bezpečnosť appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie