Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Český řetězec v problémech: Okay zavírá pobočky a propouští zaměstnance. Nesehnal investora

Špatná finanční situace trápí síť obchodů již několik let. Původně se ji Žitovský snažil vyřešit vstupem investora. Nejdále se v procesu majetkového vstupu do společnosti dostala německá firma Mutares, která se zaměřuje na distresová aktiva (tedy na firmy v problémech). Jednání s ní ale podle Hospodářských novin uvázla na mrtvém bodě. ČTĚTE TAKÉ: Liberty Ostrava nevyplatí mzdy, […]
2 min.

Špatná finanční situace trápí síť obchodů již několik let. Původně se ji Žitovský snažil vyřešit vstupem investora. Nejdále se v procesu majetkového vstupu do společnosti dostala německá firma Mutares, která se zaměřuje na distresová aktiva (tedy na firmy v problémech). Jednání s ní ale podle Hospodářských novin uvázla na mrtvém bodě.

ČTĚTE TAKÉ: Liberty Ostrava nevyplatí mzdy, nyní hledá kupce. Potopili nás, zlobí se zaměstnanci

Na řadu tedy muselo přijít hned několik radikálních kroků. Společnost měla kvůli finanční situaci začít propouštět. Z firmy by mělo odejít až 40 lidí. „Bylo nám nabídnuto buď odejít k 1. červnu a dostat měsíc kompenzaci, nebo dva měsíce výpovědní lhůty a jeden plat,“ řekl Hospodářským novinám jeden z propuštěných zaměstnanců.

Okay se kromě toho rozhodlo uzavřít 30 svých kamenných prodejen v Česku a na Slovensku. Celkem má síť obchodů asi 100 poboček, uzavření se tedy týká zhruba třetiny z nich.

„Jedná se o běžnou interní operativu obchodních společností, ke které se do Hospodářských novin nemáme potřebu vyjadřovat,“ uvedl ředitel Okay pro e-commerce a marketing Jan Vyletěl k radikálním krokům společnosti.

Posledním opatřením má být restrukturalizace vedení. Z čela společnosti se má stáhnout Žitovský i jeho dcera Nicola, která působí v marketingovém oddělení. Hlavou firmy by se měl nově stát David Tráge, který dosud působil na pozici obchodního ředitele. Pochlubit se může zkušenostmi z manažerských pozic z potravinových řetězců Kaufland a Lidl.

O potížích řetězce Okay média informují již delší dobu. Web Aktuálně před dvěma lety upozornil na problémy s doručením objednávek. Zákazníci si stěžovali také na neproplácení stornovaných objednávek. Prodejce kvůli tomu prověřovala Česká obchodní inspekce. Společnost situaci vysvětlovala problémy na straně dodavatele.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nová skrytá daň. Firmy se bouří proti placení koncesionářských poplatků a žádají o změnu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie