Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cesta autom bez vodiča. Automobilka Tesla podľa Muska na začiatku augusta predstaví robotaxi

Americká automobilka Tesla predstaví 8. augusta dlho avizované robotaxi, teda vozidlo bez vodiča. Na sociálnej sieti X to v piatok napísal Elon Musk, ktorému obe firmy patria. Podnikateľ a miliardár Musk sa o samoriadiace vozidlá dlhodobo zaujíma a tvrdí, že budú jedným z najdôležitejších produktov spoločnosti Tesla. Napriek sľubom však zatiaľ uplynuli roky bez toho, aby […]
Menej ako 1 min. min.

Americká automobilka Tesla predstaví 8. augusta dlho avizované robotaxi, teda vozidlo bez vodiča. Na sociálnej sieti X to v piatok napísal Elon Musk, ktorému obe firmy patria.

Podnikateľ a miliardár Musk sa o samoriadiace vozidlá dlhodobo zaujíma a tvrdí, že budú jedným z najdôležitejších produktov spoločnosti Tesla. Napriek sľubom však zatiaľ uplynuli roky bez toho, aby firma takéto vozidlo predstavila.

Čo je novou doktrínou americkej obchodnej politiky

Muskov piatkový príspevok bol jednoduchý a neobsahoval žiadne podrobnosti. “Tesla Robotaxi sa predstaví 8. 8.,” napísal generálny riaditeľ Tesly. Akcie firmy po skončení obchodovania na burze v Spojených štátoch v reakcii posilnili prechodne o šesť percent.

Musk v minulosti avizoval, že Tesla vyrobí auto bez ovládacích prvkov pre človeka. V minulosti tiež uviedol, že vozidlá Tesla vybavené funkciou Full Self-Driving Capability budú prostredníctvom aktualizácií softvéru postupne riadiť čoraz lepšie.

V určitom momente budú schopní fungovať ako plne autonómne taxíky a mohli by svojim majiteľom zarábať peniaze tým, že budú ponúkať taxislužby, sľuboval opakovane šéf Tesly.

Prémiovky bez šance? Xiaomi už predáva elektromobil SU7, cena mnohých prekvapí

Pred piatimi rokmi, v apríli 2019, Tesla uviedla, že očakáva spustenie robotaxi do roku 2020. Predpovedala, že autonómne vozidlá vydržia 11 rokov a prejdú milión kilometrov, čo firme a prevádzkovateľom automobilov vynesie 30-tisíc dolárov zisku ročne.

Technológia autopilota zabudovaná v elektromobiloch Tesla je zatiaľ iba asistenčným systémom vodiča. Vyžaduje si kontrolu a zásahy človeka za volantom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie