Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cez okná prichádza veľa pavúkov. Nastriekajte túto zmes do zákutí vášho domova a pokojne spite

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/umaruchan4678). Ako sa zbaviť pavúkov z vášho domova? Jar sa už začala a s ňou môžu k nám domov zavítať aj nezvaní hostia. Pavúky vo všeobecnosti nie sú obľúbené zvieratá. V niektorých z nás dokonca vzbudzujú veľký strach a znechutenie. Ako sa zbaviť pavúkov pomocou domácich prostriedkov? Ako vyhnať […]
Menej ako 1 min. min.

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/umaruchan4678).

Ako sa zbaviť pavúkov z vášho domova? Jar sa už začala a s ňou môžu k nám domov zavítať aj nezvaní hostia. Pavúky vo všeobecnosti nie sú obľúbené zvieratá. V niektorých z nás dokonca vzbudzujú veľký strach a znechutenie. Ako sa zbaviť pavúkov pomocou domácich prostriedkov?

Ako vyhnať pavúky z nášho domova?
Foto: shutterstock/umaruchan4678

Pavúky, aj keď sú často neškodné, môžu byť v našich domovoch nepríjemnými hosťami. U mnohých ľudí prítomnosť týchto tvorov vyvoláva úzkosť, niektorí z nás trpia arachnofóbiou. Našťastie existujú účinné spôsoby, ako sa zbaviť pavúkov z vášho domova bez použitia škodlivých chemikálií.

Ako sa zbaviť pavúkov z vášho domova? Naučte sa najjednoduchšie spôsoby

Udržujte všetko upratané a čisté. Môže sa to zdať zrejmé, ale pavúky sa naozaj radi schovávajú v zákutiach a oblastiach, ktoré sú neusporiadané a špinavé. Pravidelné upratovanie domu, najmä vysávanie a utieranie prachu, pomôže zredukovať biotopy pavúkov a odstrániť pavúčie vajíčka, čo zníži populáciu.

Používajte prírodné repelenty. Niektoré vône môžu odpudzovať pavúky. Môžete skúsiť použiť prírodné esenciálne oleje, ako je mäta pieporná, levanduľa, citrón alebo eukalyptus. Nastriekajte ich okolo domu, najmä pozdĺž prahov dverí, okien a iných miest, kde sa môžu objaviť pavúky. Tieto rastliny môžete zasadiť aj do črepníka, prinesie to lepšie výsledky.

Odstráňte potenciálne biotopy. Pavúky často vstupujú do domu cez malé trhliny a otvory. Pravidelne kontrolujte a opravujte všetky medzery okolo okien, dverí, odtokov a iných potenciálnych vstupných miest. Odstráňte aj predmety, ako sú krabice, hromady dreva a listy, ktoré môžu slúžiť ako úkryt pre pavúky.

Čoho sa pavúky boja? Použite domáci liek

Užitočné môžu byť aj prírodné látky, ktoré máme na dosah ruky. Účinnou zápachovou bariérou môže byť napríklad aj jablčný ocot alebo mydlová voda. Jednoducho umiestnite roztok do rozprašovacej fľaše a nastriekajte ho po celom dome, najmä pozdĺž okrajov podláh a okien. To poskytne dodatočnú bariéru proti pavúkom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vošky nebudú problém. Používajte domáce spreje, ktoré pripravíte za 2 minúty

Vezmite si hrsť z kuchyne a posypte ňou okolo rastlín. Mravce si okamžite zbalia kufre a do záhrady sa už nevrátia

The post Cez okná prichádza veľa pavúkov. Nastriekajte túto zmes do zákutí vášho domova a pokojne spite appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie