Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Charita rozdávala bonbony se smrtící dávkou pervitinu. Několik lidí se otrávilo

Podle pořadatelů charitativní akce se pervitinové cukrovinky dostaly odhadem až ke 400 lidem, upřesnila CNN. Bonbóny rozdávala na dobročinné akci pro lidi bez domova novozélandská charitativní organizace The Auckland City Mission. ČTĚTE DÁLE: V Česku se objevují nové drogy. Pašují se hlavně z Asie, je mezi nimi i hrozba budoucnosti Na nevšední přísadu se přišlo náhodou, když si lidé stěžovali […]
Menej ako 1 min. min.

Podle pořadatelů charitativní akce se pervitinové cukrovinky dostaly odhadem až ke 400 lidem, upřesnila CNN. Bonbóny rozdávala na dobročinné akci pro lidi bez domova novozélandská charitativní organizace The Auckland City Mission.

ČTĚTE DÁLE: V Česku se objevují nové drogy. Pašují se hlavně z Asie, je mezi nimi i hrozba budoucnosti

Na nevšední přísadu se přišlo náhodou, když si lidé stěžovali na „odporně ostrou“ příchuť původně ananasových bonbónů, přiblížil server Al Jazeera. „Tři lidé – dítě, teenager a pracovník charity – po ochutnání vyhledali lékařské ošetření. Nikdo z nich nebyl hospitalizován,“ uvedl policejní vyšetřovatel Glenn Baldwin v prohlášení pro média.

Podle laboratorního zkoumání bonbon obsahoval smrtelné množství metamfetaminu (pervitinu). „Běžná jednorázová dávka se pohybuje mezi 10 až 25 mg látky,“ sdělila pro britskou BBC Sarah Helmová z novozélandské laboratoře NZ Drug Foundation. „Jeden bonbon obsahoval 300 těchto dávek. Zkonzumování bylo extrémně nebezpečné a mohlo člověka i zabít,“ dodala Helmová.

Organizátoři jsou z celého případu zdrceni. „Neměli jsme tušení, když jsme bonbony rozdávali, že je v nich metamfetamin,“ konstatovala ředitelka charitativní organizace Helen Robinsonová. Balíčky s bonbony organizace dostala jako charitativní dar od neznámého dárce v polovině července.

Novozélandská policie odhadla, že cena jednoho pervitinového bonbonu na drogovém trhu by se mohla pohybovat okolo 1000 novozélandských dolarů (odhadem 13 930 korun). Podle Baldwina bude do vyšetřování zapojen i Interpol.

Výrobce vinu odmítl

Bonbony byly v obalech malajské firmy Rinda. Představitelé společnosti se od celého případu distancovali, informovala tamní tisková agentura Bernama. „Budeme úzce spolupracovat s orgány činnými v trestném řízení. Incident chceme vyšetřit a tím ochránit pověst naší značky,“ zveřejnil v tiskovém prohlášení generální ředitel společnosti Steven Peh. Zároveň zdůraznil, že dropsy z charitativní akce byly bílé, zatímco jejich výrobky jsou žluté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slovák dával manželce tajně pervitin. Chtěl s ní mít víc sexu, místo toho skončil ve vazbě

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie