Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chceli by ste mať nohy ako po pedikúre? Len za 6 eur im môžete dopriať kúpeľnú starostlivosť. Už žiadne suché a popraskané päty

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ro_ksy). Čím je vonku teplejšie, tým intenzívnejšie začínate myslieť na starostlivosť o nohy. Sezóna vonkajšej obuvi sa rýchlo blíži, preto je dobré zaviesť správnu starostlivosť už teraz. Jeden výrobok z drogérie si so suchými a popraskanými pätami poradí v okamihu. Chceli by ste mať nohy ako po pedikúre?Foto: shutterstock/Ro_ksy […]
Menej ako 1 min. min.

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ro_ksy).

Čím je vonku teplejšie, tým intenzívnejšie začínate myslieť na starostlivosť o nohy. Sezóna vonkajšej obuvi sa rýchlo blíži, preto je dobré zaviesť správnu starostlivosť už teraz. Jeden výrobok z drogérie si so suchými a popraskanými pätami poradí v okamihu.

Chceli by ste mať nohy ako po pedikúre?
Foto: shutterstock/Ro_ksy

Suché a popraskané päty nevyzerajú esteticky a sťažujú fungovanie. Pri chôdzi alebo obúvaní ponožiek sa môžete cítiť nepríjemne. Mnohé ženy praktizujú trenie odumretej kože pemzou. Neuvedomujú si však, že tým stav svojich chodidiel len zhoršujú. Stimulujú pokožku, aby produkovala ešte viac odumretej kože, čím ju zhrubnú.

Domáce prostriedky na suché päty. Kúpte si jeden výrobok v lekárni

Na pätách nie sú žiadne mazové žľazy, takže nie sú správne mazané. Musíte sa o to postarať sami a pravidelne sa starať o svoje nohy. V opačnom prípade bude pokožka zrohovatená, popraskaná, suchá a drsná. Môžu sa dokonca objaviť rany. Na suché nohy dobre fungujú krémy s močovinou, d-panthenolom, vitamínom A a E. Majú hydratačný a exfoliačný účinok a podporujú hojenie.

Najlepšou voľbou je však kyselina acetylsalicylová.
Foto: shutterstock/nataliazhd

Najlepšou voľbou je však kyselina acetylsalicylová. Tento názov sa vám môže zdať cudzí, ale nie je to nič iné ako populárny liek: Aspirín C. Do pohára nalejte 100 ml salicylového liehu a vhoďte doň 2 tablety aspirínu. Počkajte, kým sa rozpustia, a všetko dôkladne premiešajte. Pohár uzavrite a odložte na tri dni.

Domáca maska na suché päty. Len tri ingrediencie

Po uplynutí tejto doby otvorte nádobu, navlhčite vatu tekutinou, priložte na pätu a prelepte obväzom alebo fóliou. Nechajte pôsobiť cez noc, aby zmes mohla účinne zmäkčiť pokožku. Nezabudnite si najprv urobiť test senzibilizácie na malej časti tela, napríklad na ruke. Aspirín si môžete ľahko kúpiť v každej lekárni. Za balenie obsahujúce 10 tabliet zaplatíte približne 6 eur. Raz za čas sa oplatí urobiť si aj hydratačnú masku na nohy. Na to potrebujete pohár teplého medu, šťavu z polovice pomaranča a 2 polievkové lyžice mlieka. Všetko zmiešajte, nalejte do pohára a počkajte, kým zmes zhustne. Nanášajte na nohy dvakrát týždenne po dobu 40 minút.

Na to potrebujete pohár teplého medu, šťavu z polovice pomaranča a 2 polievkové lyžice mlieka.
Foto: shutterstock/Dokmaihaeng

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Popraskané päty sú minulosťou. Domáce SPA len za 1 euro

Tieto 2 zložky sú najlepšou masťou na popraskané päty. Odstráni aj hrubé „brnenie“

The post Chceli by ste mať nohy ako po pedikúre? Len za 6 eur im môžete dopriať kúpeľnú starostlivosť. Už žiadne suché a popraskané päty appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie