Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chcete, aby vaše ruže kvitli až do neskorej jesene? Držte sa tohto jednoduchého pravidla

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ruže nepochybne patria medzi naše obľúbené kvety. Nájdeme ich vo väčšine záhrad. Aby vyzerali krásne, treba sa o ne správne starať a ošetrovať ich. Jedným z najdôležitejších postupov je strihanie rastliny. Dôležité je, že sa musí vykonávať v správnom čase. Kedy strihať ruže?Foto: shutterstock/New Africa Môžete sa […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Ruže nepochybne patria medzi naše obľúbené kvety. Nájdeme ich vo väčšine záhrad. Aby vyzerali krásne, treba sa o ne správne starať a ošetrovať ich. Jedným z najdôležitejších postupov je strihanie rastliny. Dôležité je, že sa musí vykonávať v správnom čase.

Kedy strihať ruže?
Foto: shutterstock/New Africa

Môžete sa stretnúť s názorom, že pestovanie ruží je pomerne jednoduché, ak dodržíte niekoľko jednoduchých pravidiel týkajúcich sa výsadby a starostlivosti. Predovšetkým nesmiete zabúdať na ich strihanie. To má obrovský vplyv nielen na rast, ale aj na kvitnutie kvetov. Odporúčame, čomu musíte venovať pozornosť najmä a ktoré pravidlá dodržiavať.

Kedy strihať ruže? Tu sú informácie, ktoré potrebujete vedieť

Strihanie ruží sa vykonáva nielen na jar, ale aj v lete. Ten je obzvlášť dôležitý, ak chcete, aby kvety kvitli až do neskorej jesene. Dôležité však je, že to neplatí pre všetky druhy. V niektorých prípadoch postačuje jarné prerezávanie. Okrem toho je letný rez udržiavacím opatrením a obmedzuje sa na odstránenie prekvitajúcich púčikov a chorých alebo slabých konárov. Ktoré druhy si vyžadujú toto ošetrenie? Sú to predovšetkým:

anglické ruže;

mnohokveté ruže;

miniruže;

kmeňové ruže.

Letné strihanie zabezpečí, aby ruže kvitli až do jesene.
Foto: shutterstock/Kabar

TIP! Tento kultivačný rez by sa mal vykonať v júli alebo auguste. Počas prerezávania sa zbavte kvetov, ktoré môžu rastlinu zaťažovať. Ruže strihajte v suchý, slnečný deň. Zníži sa tak riziko napadnutia kríka hubovými chorobami.

Chcete, aby vaše ruže kvitli až do jesene? Tu je jednoduchý postup

Čo ešte môžete urobiť, aby boli vaše kvety čo najkrajšie? Nedávno sa na sociálnych sieťach stala populárnou táto metóda. Zahŕňa využitie cenných vlastností ricínového oleja. Ukazuje sa, že mastné kyseliny obsiahnuté v zložení stimulujú správny rast rastlín. Čo robiť? Tu sú jednoduché pokyny krok za krokom:

Pridajte jednu čajovú lyžičku ricínového oleja do 10 litrov vody,

dôkladne premiešajte,

aplikujte raz mesačne.

Aby ruže kvitli až do jesene, použite ricínový olej.
Foto: freepik/freepik

TIP! Hnojenie aj zalievanie by sa malo vykonávať skoro ráno alebo neskoro večer. Ak chcete mať krásne kvety, najlepším typom pôdy je piesočnato-hlinitá pôda s ľahkou priepustnosťou a vysokým obsahom humusu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ruže v kvetináčoch sa zasypú pestrými kvetmi. Nezabudnite na to a púčiky budú rovnako žiarivé ako vždy

Nevyhadzujte banánovú šupku a „nakŕmte“ ňou ruže vo svojej záhrade

The post Chcete, aby vaše ruže kvitli až do neskorej jesene? Držte sa tohto jednoduchého pravidla appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie