Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chcete mať doma silnejšiu Wi-fi? Dajte router preč od týchto zariadení

Väčšina z nás má dnes doma bezdrôtové pripojenie na internet, ktoré nám umožňuje ľahko používať web, študovať a pracovať na diaľku. Hoci zvyčajne funguje pomerne stabilne, niekedy stráca silu alebo napríklad v niektorých miestnostiach vypadáva. Čo môže byť príčinou rušenia bezdrôtového pripojenia? Vinníkov je niekoľko. Umiestnenie smerovača Poloha antén Za slabé pripojenie Wi-Fi môžu byť […]
Menej ako 1 min. min.

Väčšina z nás má dnes doma bezdrôtové pripojenie na internet, ktoré nám umožňuje ľahko používať web, študovať a pracovať na diaľku. Hoci zvyčajne funguje pomerne stabilne, niekedy stráca silu alebo napríklad v niektorých miestnostiach vypadáva. Čo môže byť príčinou rušenia bezdrôtového pripojenia? Vinníkov je niekoľko.

Umiestnenie smerovača

Poloha antén

Za slabé pripojenie Wi-Fi môžu byť zodpovedné zle umiestnené antény. Mali by byť umiestnené vertikálne; v prípade viacposchodového domu otočenie antény horizontálne vyšle signál hore a dole.

Sieť Wi-Fi vášho suseda

Za slabý signál Wi-Fi v domácnosti môže byť zodpovedná aj akákoľvek iná bezdrôtová sieť v blízkosti. Smerovač vášho suseda môže používať rovnaký bezdrôtový kanál ako my alebo prekrývajúci sa kanál – to ovplyvňuje šírku pásma a rýchlosť pripojenia.

Kov

Málokto vie, že oslabenie signálu Wi-Fi môže byť spôsobené aj ….. kov. Kov je materiál, ktorý najviac blokuje bezdrôtový signál, a keďže rádiové vlny sú elektromagnetické, kov ich skvele absorbuje. Žalúzie, dvere alebo nábytok, a dokonca aj hliníkové okenné rámy preto môžu oslabiť silu signálu Wi-Fi.

Okná a tónované sklá

Signály Wi-Fi môžu byť rušené aj… oknami, najmä oknami s nízkym vyžarovaním. Majú totiž kovový povlak, ktorý dokáže blokovať a odrážať signál oveľa lepšie ako štandardné okno.

Domáce spotrebiče

Signály Wi-Fi môžu rušiť aj domáce spotrebiče, napr.

umývačky riadu

rúry na pečenie

mikrovlnné rúry

Tie sú zložené z elektrických komponentov a kovov, čo z nich robí zdroj elektrického rušenia. Príklad? Väčšina mikrovlnných rúr pracuje v pásme 2,4 GHz, v ktorom súčasne pracuje aj mnoho bezdrôtových zariadení. Ak zapneme mikrovlnnú rúru a hneď zistíme, že sieť nefunguje ako predtým, môžeme si byť istí, že vinník je v našej kuchyni.

Za rušenie Wi-Fi môžu byť zodpovedné aj načúvacie prístroje, svetlá na vianočnom stromčeku a dokonca aj akvárium.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie