Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chcete mať pokožku pobozkanú slnkom bez toho, aby ste museli opustiť dom? Existuje jednoduchý spôsob

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/garetsworkshop). Leto sa rýchlo blíži a s ním aj sen o krásnom zlatistom opálení. Nie každý však má čas alebo príležitosť opaľovať sa na slnku. Tu prichádzajú na pomoc samoopaľovacie prípravky. Ako si však vybrať ten správny výrobok a ako ho nanášať, aby mal prirodzený a dlhotrvajúci účinok? Ako […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/garetsworkshop).

Leto sa rýchlo blíži a s ním aj sen o krásnom zlatistom opálení. Nie každý však má čas alebo príležitosť opaľovať sa na slnku. Tu prichádzajú na pomoc samoopaľovacie prípravky. Ako si však vybrať ten správny výrobok a ako ho nanášať, aby mal prirodzený a dlhotrvajúci účinok?

Ako si vybrať ten správny samopaľovač?
Foto: shutterstock/garetsworkshop

Ako si vybrať správny samopaľovač?

Prvým krokom je zvážiť svoj typ pleti. Osoby so svetlou pleťou by si mali vyberať samoopaľovacie prípravky nižšej intenzity, aby sa vyhli neprirodzenému efektu. Ak máte tmavšiu pleť, možno si budete chcieť vybrať silnejší výrobok.

Je však dôležité poznamenať, že samoopaľovací prípravok nemusí nutne vyhovovať všetkým. Molekuly cukru vo výrobku reagujú s bielkovinami a aminokyselinami, ktoré sa nachádzajú v ľudskej pokožke. U 10 až 15 % z nás tieto látky chýbajú, preto potom nedochádza k žiadnej reakcii.

Forma produktu prispôsobená vašim potrebám

Na trhu sú rôzne formy samoopaľovacích prípravkov: krémy, gély, peny, spreje a obrúsky. Každá z nich má svoje vlastnosti, ktoré môžete prispôsobiť svojim osobným preferenciám:

Krémy – sú vhodné pre suchú pokožku, pretože často obsahujú hydratačné zložky.

Peny a gély – rýchlo sa vstrebávajú a sú ideálne pre tých, ktorí potrebujú rýchly účinok.

Spreje – umožňujú rovnomerné pokrytie tela a ľahko sa používajú.

Obrúsky – vhodné na cesty, ale môžu vyžadovať väčšiu presnosť pri aplikácii.

Na trhu existuje mnoho druhov samoopaľovacích prípravkov. Existujú napríklad krémy, obrúsky a pleťové hmly.
Foto: shutterstock/TatianaBor

Dokonalý samoopaľovací prípravok – skontrolujte zloženie

Venujte pozornosť zloženiu samoopaľovacieho prípravku. Vyberajte si výrobky, ktoré obsahujú DHA (dihydroxyacetón), čo je hlavná zložka zodpovedná za efekt opálenia. Okrem toho by samoopaľovací prípravok mal obsahovať hydratačné zložky, ako je aloe vera alebo vitamín E, ktoré pokožku ošetrujú.

Prečítajte si recenzie

Pred nákupom je dobré prečítať si recenzie od iných používateľov a vyhľadať vzorky výrobku. Pomôže vám to vyhnúť sa zlému výberu a nájsť ideálny výrobok pre vás.

Ako sa nanáša samoopaľovací prípravok?

Deň pred aplikáciou samoopaľovacieho prípravku vykonajte peeling tela, aby ste odstránili odumretú pokožku.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Rovnako dôležitá ako nanášanie výrobku je aj príprava pokožky. Aby sa samoopaľovací prípravok rovnomerne rozotrel, pokožka musí byť dobre pripravená. Deň pred aplikáciou vykonajte peeling tela, aby ste odstránili odumretú pokožku. Zamerajte sa najmä na suché oblasti, ako sú kolená, lakte a členky. Neskôr prejdite na hydratáciu. Na suché miesta tela naneste hydratačné mlieko. To pomôže zabrániť nerovnomernému vstrebávaniu samoopaľovacieho prípravku.

Potom môžete prejsť k aplikácii. Rovnomerne nanášajte samoopaľovací prípravok od chodidiel smerom nahor. Použite špeciálnu aplikačnú rukavicu, aby ste si neznečistili ruky. Majte tiež na pamäti, že je lepšie naniesť niekoľko tenkých vrstiev ako jednu hrubú. To umožní, aby sa opálenie vytváralo postupne a zabránilo sa vzniku šmúh. Nezabúdajte ani na problémové oblasti. Na kolená, lakte a členky naneste menej výrobku, pretože tieto oblasti absorbujú samoopaľovací prípravok rýchlejšie.

Po aplikácii počkajte, kým sa výrobok vstrebe do pokožky. Bezprostredne po aplikácii a najmenej 6 až 8 hodín po nej sa vyhýbajte kontaktu s vodou. Preto je dobré nanášať samoopaľovací prípravok večer, tesne pred spaním.

Samoopaľovací prípravok – užívajte si pokožku pobozkanú slnkom

Ak chcete predĺžiť životnosť svojho opálenia, nezabudnite pokožku pravidelne hydratovať.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Ak chcete predĺžiť životnosť svojho opálenia, nezabudnite pokožku pravidelne hydratovať, aby ste zabránili jej vysúšaniu. Je tiež dôležité, aby ste niekoľko dní po nanesení samoopaľovacieho prípravku nepoužívali intenzívny peeling, pretože ten môže opálenie zotrieť.

Mimochodom, mali by ste si uvedomiť, že hoci ste pekne opálení, toto opálenie vás nechráni pred slnečným UV žiarením. Ak teda prídete na dlhší čas do prírody, mali by ste vždy používať opaľovací krém.

Ak budete dodržiavať uvedené pravidlá, dosiahnete krásne, prirodzene vyzerajúce opálenie bez rizika poškodenia pokožky spôsobeného nadmerným opaľovaním.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pripravte si domácu masku z tejto zeleniny. Zlepší tón vašej pleti a dokonale ju hydratuje

Pamätajte na to pred plávaním v bazéne a vaše vlasy sa vám poďakujú. Mnoho žien na to zabúda

The post Chcete mať pokožku pobozkanú slnkom bez toho, aby ste museli opustiť dom? Existuje jednoduchý spôsob appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie