Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chcete najlepšiu úrodu? Pozbierajte v lese toto a zalejte tým sadenice

Mnohí majitelia pozemkov snívajú o pestovaní vlastnej zeleniny, ktorá vyzerá a chutí úžasne. Niekedy však môžu byť zradné a ukázať svoju vrtošivú stránku. Rastú horšie a prinášajú oveľa menšie úrody. V takom prípade stačí použiť domáce hnojivo. Čím mám zalievať zeleninu, aby lepšie rástla? Prírodnú výživu môžete nájsť v lese. Ako si môžem vyrobiť prírodné […]
Menej ako 1 min. min.

Mnohí majitelia pozemkov snívajú o pestovaní vlastnej zeleniny, ktorá vyzerá a chutí úžasne. Niekedy však môžu byť zradné a ukázať svoju vrtošivú stránku. Rastú horšie a prinášajú oveľa menšie úrody. V takom prípade stačí použiť domáce hnojivo. Čím mám zalievať zeleninu, aby lepšie rástla? Prírodnú výživu môžete nájsť v lese.

Ako si môžem vyrobiť prírodné hnojivo na zeleninu? Choďte na prechádzku do lesa

Domáca zeleninová záhrada je často pýchou majiteľov pozemkov. Ale predtým, ako sa domáce pochúťky dostanú na váš tanier, musí záhradkár tvrdo pracovať. Zelenina sa totiž rada búri, chytá choroby a v dôsledku toho nedáva takú úrodu. Preto sa oplatí pustiť sa do práce skôr, ako sa stane škoda.

Skúsení záhradníci majú množstvo patentov, ktoré im pomáhajú účinne sa starať o rastliny na pozemku. Jedným z nich je poskytnutie druhého života záhradnému alebo lesnému odpadu. Mnohí si obľúbili najmä šišky. Tie sú totiž nielen jednou z najlepších zložiek mulča, ale môžu byť aj skvelou ochranou pred mrazom alebo stratou vlahy. To je však len začiatok.

Aké hnojivo na pestovanie zeleniny? Budete prekvapení, čo všetko dokáže

Šišky, ktoré sú jedným z najlepších materiálov na kompost pre kyslomilné rastliny, môžu byť mimoriadne užitočné pri pestovaní zeleniny. V priebehu chvíle sa totiž stanú základom výživného tekutého hnojiva, ktoré urýchli rast rastlín a ochráni ich pred chorobami. Okrem toho účinne zvýši aj ich odolnosť voči poveternostným podmienkam, vďaka čomu sa stanú takmer „nezničiteľné“. A samotná výživa vám v budúcnosti umožní zbierať plnú úrodu chutnej, dobre vypestovanej zeleniny, vďaka čomu ju budete môcť počítať dokonca na kilogramy. Ako je to možné?

Šišky obsahujú množstvo cenných živín pre rast rastlín – živice, alkaloidy a minerálne látky, ako sú draslík, zinok a vápnik. Tie výrazne podporujú zdravie vašej zeleniny a podporujú jej veľký a rýchly rast. Stačí si pripraviť výživné tekuté hnojivo na báze týchto živín a potom rastliny kŕmiť v správnych dávkach a intervaloch.

Ako si pripravíte hnojivo zo šišiek? Stačí pár minút práce a výsledky vás prekvapia

Výživné hnojivo zo šišiek si môžete pripraviť už za niekoľko minút. Skôr než sa však pustíte do práce, urobte si krátku prechádzku po lese a hľadajte šišky. Nazbierajte ich veľa a neskôr sa za to poďakujete.

Nazbierané šišky vložte do litrovej nádoby a jednu po druhej zalejte vodou.

Všetko to nalejte do hrnca a varte asi 20 minút.

Keď odvar vychladne, nalejte ho späť do nádoby.

Hnojivový základ uchovávajte na tmavom a chladnom mieste. Keď sa ho rozhodnete použiť na zeleninu, nezabudnite zriediť 50 ml odvaru zo šišiek s litrom vody. Aplikujte raz za dva týždne a sledujte, ako sa vaša zeleninová záhrada razom zaplní prosperujúcou zeleninou.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie