Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chcete sa začať starať o svoje vlasy? Skôr ako miniete milióny v drogérii, urobte si „test s pohárom“. Ušetríte

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alina Kruk). Pórovitosť vlasov je stupeň naklonenia vlasovej kutikuly, preto je veľmi dôležité zistiť, aký stupeň pórovitosti majú vaše pramene. Takto budete vedieť, ako sa o ne starať a aká kozmetika bude najlepšie fungovať. Stačí na to rýchly a jednoduchý test. Ak chcete zistiť pórovitosť vašich vlasov, urobte si […]
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alina Kruk).

Pórovitosť vlasov je stupeň naklonenia vlasovej kutikuly, preto je veľmi dôležité zistiť, aký stupeň pórovitosti majú vaše pramene. Takto budete vedieť, ako sa o ne starať a aká kozmetika bude najlepšie fungovať. Stačí na to rýchly a jednoduchý test.

Ak chcete zistiť pórovitosť vašich vlasov, urobte si test s pohárom.
Foto: shutterstock/Alina Kruk

Čím vyššia je pórovitosť, tým silnejšia je odchýlka šupín. Existujú tri typy pórovitosti: nízka pórovitosť (kutikuly sú uzavreté), stredná pórovitosť (kutikuly sú mierne vyvýšené) a vysoká pórovitosť (kutikuly sú silne vystúpené). Nevedomky môžete používať kozmetiku určenú pre nesprávny typ vlasov, a to spôsobuje krepatenie, lámavosť a zamotávanie prameňov a štiepenie končekov.

Čo je pórovitosť vlasov? Každý stupeň má niečo iné

Ak chcete mať zdravé a upravené vlasy, mali by ste najskôr určiť ich pórovitosť a až potom zostaviť sadu kozmetiky. Pramienky s nízkou pórovitosťou sa vyznačujú vlasovými kutikulami, ktoré tesne priliehajú ku kortexu. Sú lesklé a hladké, pripomínajú lesklý povrch, ale majú nevýhodu: sú odolné voči stylingu.

Vlasy s nízkou pórovitosťou sú lesklé a hladké, pripomínajú lesklý povrch. Sú odolné voči stylingu.
Foto: shutterstock/Alina Troeva

Ak ich ošetríte kulmou alebo žehličkou na vlny, veľmi rýchlo sa vrátia do svojej prirodzenej podoby. Stredne porézne vlasy sú na dotyk celkom hladké, ale nie také klzké ako málo porézne vlasy. Ak na ne použijete odfarbovač, stanú sa drsnými. Často sú to matné vlasy, v celkom dobrom stave, ale stále trochu oslabené. Nie sú príliš náročné a dajú sa upravovať.

Jednoduchý test pórovitosti vlasov. Potrebujete len jednu vec

Veľmi porézne vlasy môžu byť suché, drsné na dotyk, matné a vyzerať poškodene.
Foto: shutterstock/puhhha

Veľmi porézne vlasy môžu byť suché, drsné na dotyk, matné a vyzerať poškodene. Najčastejšie ide o vlasy, ktoré sú prirodzene náchylné na krepovatenie, alebo o vlasy, ktoré prešli intenzívnou úpravou, ako je napríklad odfarbovanie alebo časté farbenie. Ak máte problém zaradiť svoje vlasy do niektorej z uvedených kategórií, urobte si test s pohárom. Vezmite si jeden prameň, na ktorý ste predtým nepoužili žiadny kozmetický výrobok. Vložte ho do pohára s vodou. Pláva na hladine? Máte málo porézne vlasy. Padá prameň pomaly alebo sa zastaví v strede? Máte stredne porézne vlasy. Prameň klesol rovno na dno? Máte vysoko porézne vlasy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vanilka vo vlasoch? Toto sladké farbenie je letným hitom medzi ženami 50+

Čo robiť, aby vlasy rástli rýchlejšie? Podľa trichológov je to jednoduchšie, ako si myslíte

The post Chcete sa začať starať o svoje vlasy? Skôr ako miniete milióny v drogérii, urobte si „test s pohárom“. Ušetríte appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie