Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chcete šťavnaté sladké paradajky? Použite kurací trus

Chystáte sa sadiť paradajky do zeme? Druhá polovica mája, po Studenej Zośke, je vhodná doba na túto liečbu. Kým však sadeničku zasadíte do zeme, použite osvedčený trik, vďaka ktorému bude na kríkoch oveľa viac paradajok ako doteraz. Ako zvýšiť výnosy paradajok – použite osvedčený patent Keď vykopete jamku pre sadenicu paradajok, nalejte na dno malé […]
Menej ako 1 min. min.

Chystáte sa sadiť paradajky do zeme? Druhá polovica mája, po Studenej Zośke, je vhodná doba na túto liečbu. Kým však sadeničku zasadíte do zeme, použite osvedčený trik, vďaka ktorému bude na kríkoch oveľa viac paradajok ako doteraz.

Ako zvýšiť výnosy paradajok – použite osvedčený patent

Keď vykopete jamku pre sadenicu paradajok, nalejte na dno malé množstvo kuracieho hnoja. Hnojivo by sa malo rovnomerne rozložiť, zmiešať s pôdou a hojne zalievať. Kurací hnoj spôsobí, že úroda bude oveľa väčšia ako predtým. Prečo?

Ako funguje kurací hnoj?

Hnoj poskytuje rastlinám základné živiny, ako je dusík, fosfor a draslík. Okrem toho obsahuje aj vápnik, horčík, bór a železo, ktoré sú niekedy v minerálnych hnojivách nedostupné. Kurací trus obsahuje aj výnimočne veľké množstvo dusíka.

Ide o veľmi koncentrované hnojivo, ktoré našim paradajkám poskytne veľkú dávku živín. Pamätajte, že paradajky majú dlhé vegetačné obdobie a slepačí trus im svojou silou zabezpečí dlhodobé hnojenie.

Ako používať kurací hnoj?

Hnoj sa môže použiť vo forme:

čerstvé,

kompostovaný,

sušené

granulovaný.

Bezprostredne pred výsadbou paradajok nemôžeme použiť čerstvý hnoj. Takýto hnoj by sa mal na jeseň zmiešať s pôdou.

Kompostovaný maštaľný hnoj (mal by zostať na kope aspoň jeden rok) alebo granulovaný maštaľný hnoj je možné použiť na jeseň aj na jar . Tento druh hnoja používajme pred výsadbou paradajok.

Ako posilniť účinky kuracieho hnoja?

Keď sa objavia prvé zhluky paradajok, môžete kríky zaliať vopred pripravenou žihľavovou kašou. Hnojka zvýši účinok hnojiva.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie