Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chlapec se nakazil zákeřnou nemocí z krysí moči. Koupal se v oblíbené řece rekreantů Stour

Dedhamská obecní rada uvedla, že místní student se nakazil Weilovou chorobou při koupání v řece Stour v hrabství Essex. „Jeho stav je velmi vážný,“ doplnila podle americké verze webu The Sun. Infekci chytil zřejmě z krysí moči. Agentura pro životní prostředí přesto ujistila, že poslední vzorky z řeky „nenaznačují žádné problémy s kvalitou vody v […]
Menej ako 1 min. min.

Dedhamská obecní rada uvedla, že místní student se nakazil Weilovou chorobou při koupání v řece Stour v hrabství Essex. „Jeho stav je velmi vážný,“ doplnila podle americké verze webu The Sun. Infekci chytil zřejmě z krysí moči. Agentura pro životní prostředí přesto ujistila, že poslední vzorky z řeky „nenaznačují žádné problémy s kvalitou vody v místech určených ke koupání“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Válkou na Ukrajině trpí i zvířata, farmářka jich zachránila tisíce. Psy, koně, ovce i pštrosy

Právě močí nakažených zvířat, nejčastěji krys, myší, krav, prasat a psů, se nemoc šíří. Lidé se mohou Weilovou chorobou nakazit, pokud se jim voda obsahující infikovanou moč dostane do úst, očí nebo do řezné rány.

Většina lidí, kteří Weilovou nemoc chytnou, má jen mírné příznaky podobné chřipce. Podle britské Národní zdravotní služby ale mohou někteří onemocnět vážně. Příznaky zahrnují vysokou teplotu, bolest hlavy, těla a žaludku, nevolnost nebo pocit na zvracení, průjem, zarudlé oči a zežloutnutí kůže či očního bělma.

Nebezpečná rekreace?

Řeka Stour, ve které se chlapec měl nakazit, protéká územím na hranici hrabství Suffolk a Essex. Dedhamská rada uvedla, že chce zajistit, aby si lidé byli vědomi rizik. V teplých dnech je toto místo stále oblíbenější, lidé se sem jezdí koupat nebo na paddleboardy či kajaky, uvedla BBC.

Rada upozorňuje ale i na další nebezpečí u zmíněné řeky. Uvedla, že nedávno si zde jeden chlapec rozřízl nohu a že na břehu zůstávají odpadky, včetně skleněných lahví a plechovek, což představuje značné bezpečnostní riziko. Mnoho dětí zde také skáče z mostu do řeky, aniž by si uvědomovaly, že hladina vody může být nebezpečně mělká.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvědi migrují i do Česka, pozor hlavně v Javorníkách, říká expert. Jak se při setkání chovat?

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie