Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chodbami Senátu chodil opilý muž. Ochranka ho pustila dovnitř, spletla si ho s kuchařem

Událost se stala 16. května brzy ráno, když byl Senát ještě prázdný. Bylo to den po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Muže, který přes ochranku do Senátu pronikl, pak zachytily bezpečnostní kamery, jak se snaží dostat z budovy oknem, napsal server Seznam Zprávy. ČTĚTE TAKÉ: Ocenění pro bratry Mašíny? Poslanci navrhují udělit medaili i Havlové, […]
Menej ako 1 min. min.

Událost se stala 16. května brzy ráno, když byl Senát ještě prázdný. Bylo to den po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Muže, který přes ochranku do Senátu pronikl, pak zachytily bezpečnostní kamery, jak se snaží dostat z budovy oknem, napsal server Seznam Zprávy.

ČTĚTE TAKÉ: Ocenění pro bratry Mašíny? Poslanci navrhují udělit medaili i Havlové, Peckové či Krylovi

„Po několika minutách byla tato osoba, která jevila známky požití alkoholu, zadržena. Dotyčný nedokázal vysvětlit důvod svého konání, kdy následně provedená dechová zkouška potvrdila přítomnost 2,5 promile alkoholu v dechu,“ uvedl mluvčí ochranné služby Tomáš Procházka.

Mluvčí Senátu Lada Faldynová doplnila, že podle policie jde pravděpodobně o individuální pochybení policisty ochranné služby, který muže řádně nezkontroloval a vpustil do budovy. Podle Procházky byl policista z ochranné služby převelen na jiné místo a čeká ho trest v takzvaném kázeňském řízení.

V minulém týdnu Seznam Zprávy informovaly o nálezu kokain ve Sněmovně. Uvedly, že policejní ochranná služba Sněmovny objevila na přelomu loňského a předloňského roku drogu na pánské toaletě. Podle Procházky vedení služby případ vyhodnotilo tak, že vzhledem k minimálnímu množství drogy nešlo o trestný čin ani přestupek a nález dál nehlásilo. Později doplnil, že nešlo o nález drog, nýbrž o nález papírku, na kterém se až následným stěrem z něj potvrdila dřívější přítomnost kokainu.

Za to, že vedení dolní komory nebylo o nálezu papírku s drogou informováno, se velitel ochranného útvaru Jiří Komorous omluvil dopisem adresovaném kancléři Sněmovny. Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) to považuje za „minimum“. V neděli v diskusním pořadu televize CNN Prima News Partie Terezie Tománkové uvedla, že věc je „velkým ponaučením, jak má komunikovat s ochrannou službou“, protože kdyby byl nález oznámen hned v zárodku, nenarostl by do současných rozměrů. Uvedla také, že je zvláštní načasování kauzy týden před evropskými volbami.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drogy ve Sněmovně jsou naprostý bizár. To jsme všichni poslanci feťáci? ptala se Decroix

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie