Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chorváti boli pár sekúnd od veľkého víťazstva, nakoniec sa raduje Taliansko

Futbalisti Talianska postúpili do osemfinále ME v Nemecku. Na prienik medzi šestnásť najlepších tímov im stačila v pondelňajšom stretnutí remíza 1:1 s Chorvátskom. Úradujúcich majstrov Európy zachránil v 90.+8 minúte striedajúci Mattia Zaccagni. Chorváti viedli od 55. minúty zásluhou kapitána Luku Modriča, ktorý sa stal vo veku 38 rokov a 289 dní najstarším strelcom v […]
Menej ako 1 min. min.

Futbalisti Talianska postúpili do osemfinále ME v Nemecku. Na prienik medzi šestnásť najlepších tímov im stačila v pondelňajšom stretnutí remíza 1:1 s Chorvátskom.

Úradujúcich majstrov Európy zachránil v 90.+8 minúte striedajúci Mattia Zaccagni. Chorváti viedli od 55. minúty zásluhou kapitána Luku Modriča, ktorý sa stal vo veku 38 rokov a 289 dní najstarším strelcom v histórii kontinentálneho šampionátu. Taliani sa v osemfinále stretnú so Švajčiarskom.

Zmeny v základnej zostave

Taliansky tréner Spalletti urobil oproti duelu so Španielskom štyri zmeny v základnej zostave. Jeho náprotivok Dalič vymenil v základe až päticu hráčov. Prvú veľkú príležitosť mali na začiatku piatej minúty práve Chorváti, keď vyslal ďalekonosnú strelu Sučič a Donnarumma sa musel po prudkej strele vytiahnuť zákrokom.

Futbal dominuje obrazovkám. Markíze prináša až 60 percentný trhový podiel

Úradujúci majstri Európy sa dostali do prvej šance v 21. minúte, keď poslal do šestnástky nepríjemný center Calafiori, no hlavičkové zakončenie Reteguiho zblokoval Gvardiol. Ešte väčšiu príležitosť mal v 27. minúte Bastoni, ktorý hlavičkoval prudko, ale Livakovič predviedol výborný zákrok.

Chorváti mali v prvom dejstve prevahu v držaní lopty, tvorbu hry im však sťažovala prehustená a organizovaná defenzíva súpera.

Defenzíva zlyhala v závere

Po zmene strán obaja tréneri vystriedali. Dalič poslal do hry Budimira namiesto Pašaliča, na opačnej strane dohral Pellegrini, ktorého nahradil Frattesi. Práve on bol nešťastným mužom v 52. minúte, keď strieľal v pokutovom území Kramarič a lopta zasiahla ruku talianskeho stredopoliara.

Do hry prehovoril systém VAR a po vzhliadnutí videa odpískal rozhodca Makkelie penaltu pre Chorvátsko. Loptu si podľa očakávaní postavil Modrič, no Donnarumma smer strely vystihol a dokázal ju zneškodniť. Prešla necelá minúta a Chorváti sa dostali k ohrozeniu talianskej brány.

Španieli zdolali Albánsko a stali sa víťazmi skupiny

Donnarumma vyrazil hlavičku Budimira iba pred seba, priamo pred Modriča, ktorý ľavačkou upratal loptu do brány a expresne odčinil svoje zaváhanie. Obraz hry sa razom zmenil, tvoriť museli Taliani a ich medzihra bola nervózna.

Chorváti preukazovali svoje skúsenosti a súpera nepúšťali do nebezpečných priestorov, no v úplnom závere ich defenzíva zlyhala, keď rozhodol z jedinej strely na bránu po zmene strán Zaccagni.

 B-skupina, 3. kolo:

Chorvátsko – Taliansko 1:1 (0:0)
Góly: 90.+8 Zaccagni – 55. Modrič. ŽK: Sučič, Modrič, Ivanušec, Pongračič, Stanišič, Brozovič – Calafiori, Fagioli. Rozhodovali: Makkelie – Steegstra, de Vries (všetci Hol.)
Chorvátsko: Livakovič – Stanišič, Šutalo, Pongračič, Gvardiol – Modrič (80. Majer), Brozovič, Kovačič (70. Ivanušec) – Sučič (70. Perišič), Kramarič (90. Juranovič), Pašalič (46. Budimir)
Taliansko: Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (81. Zaccagni) – Barella, Jorginho (81. Fagioli) – Raspadori (75. Scamacca), Pellegrini (46. Frattesi), Dimarco (57. Chiesa) – Retegui

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie