Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chtěl si uvařit kávu, zapálil osadu na Slovensku. Vdova se čtyřmi dětmi přišla o dům

Devětašedesátiletý Ondrej Polhoš si připravoval kávu, když začalo hořet. „Káva byla hotová, dával jsem ji na stůl a vypadl uhlík,“ popsal muž vznik požáru. Od žhavého uhlíku chytil koberec a oheň se začal šířit. „Nevěděl jsem, kde se nacházím, protože tam byl kouř,“ popsal muž pro slovenskou TV JOJ dramatické chvíle. I přes vážné zdravotní problémy se mu […]
Menej ako 1 min. min.

Devětašedesátiletý Ondrej Polhoš si připravoval kávu, když začalo hořet. „Káva byla hotová, dával jsem ji na stůl a vypadl uhlík,“ popsal muž vznik požáru. Od žhavého uhlíku chytil koberec a oheň se začal šířit. „Nevěděl jsem, kde se nacházím, protože tam byl kouř,“ popsal muž pro slovenskou TV JOJ dramatické chvíle. I přes vážné zdravotní problémy se mu podařilo dostat ven a zaklepat na dveře sousedů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pomozte najít video nehody, prosí rodina. Mladá motorkářka zemřela po pár dnech v nemocnici

Bohužel se plameny rozšířily i na další obydlí, kde žila matka s dětmi. „Přišel švagr, vyrazil dveře a vzbudil nás,“ popsala Rozália Polhošová. Dodala, že následně s dětmi vyběhla ven.

Hasiči zachránili aspoň další příbytky. Tři hodiny po vypuknutí požáru byli v pohotovosti stále na místě. „Vystřídali jsme kolegy, kteří zasahovali už od půl šesté ráno. Naším úkolem bylo dohasit požár,“ popsal velitel zásahu Stanislav Majerčák.

Rozália ale přišla o střechu nad hlavou. Žila ve skromných podmínkách se svými třemi dětmi a ujala se také dítěte příbuzného, které bylo v centru pro děti a rodiny. „Nevím, kam půjdeme. Jsem sama, můj muž zemřel,“ uvedla.

Požár vážně poškodil střechu a elektrické rozvody. Rozália za elektřinu řádně platila. Ke své matce jít nemůže. Bydlí sice vedle, ale má jen jeden pokoj. Škodu by po sousedovi vymáhala jen těžko, přišel totiž o všechno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: U Staroměstského náměstí hořelo. Pod Týnským chrámem vzplála střecha jednoho z domů

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie