Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Chystá se Demokratická strana ještě před volbami nahradit Bidena?

Tato otázka je pokládána už nejméně dva roky, kdy je den za dnem jasnější, že si lze jen velmi stěží představit, že by Biden zvládl na postu další 4 roky bez jakýchkoli dalších excesů. V poslední době se objevilo hned několik videí, která jasně ukazují jeho nezpůsobilost, někdy je patrné, že ani neví, kde se […]
Menej ako 1 min. min.

Tato otázka je pokládána už nejméně dva roky, kdy je den za dnem jasnější, že si lze jen velmi stěží představit, že by Biden zvládl na postu další 4 roky bez jakýchkoli dalších excesů.

V poslední době se objevilo hned několik videí, která jasně ukazují jeho nezpůsobilost, někdy je patrné, že ani neví, kde se nachází. I když vedení jeho kampaně nakázalo videa zcenzurovat a prohlásilo je za „dezinformace,“ moc to nepomohlo.

I ze srazu G7 se objevila negativní odezva na jeho kognitivní schopnosti. Brzy se očekává debata Trump versus Biden, která byla upravena tak, aby byla pro Bidena co nejpohodlnější.

Konat se bude na poli, které je přátelské k Bidenovi a tvrdě nepřátelské k Trumpovi a celá debata se bude konat vsedě a ne vestoje, jak je zvykem.

Nyní se hovoří o tom, že právě debata rozhodne. Pokud ji Biden nezvládne, bude nejspíš vyměněn. Pokud ano, pak se zachrání, neboť výzvy k jeho odstranění jsou stále hlasitější…

Daily Mail uvádí: Téměř pokaždé, když se prezident Joe Biden v těchto dnech objeví na veřejnosti, podnítí dohady: Vyhne se stárnoucí Joe  závodu v roce 2024? Bude nucen ustoupit?

Při posledním incidentu byl v sobotu viděn bývalý prezident Barack Obama,  jak sahá po Bidenově ruce a vede 81letého prezidenta z pódia v Los Angeles

A to přišlo poté, co Biden stál bez hnutí a celou minutu tupě zíral na pondělní oslavu v Bílém domě, zatímco ostatní kolem něj zpívali a tančili. Nakonec si Philonise Floyd, bratr zesnulého George Floyda, všiml Bidenovy znepokojené pauzy a objal ho kolem ramen, aby mu pomohl.

Mluvčí Bílého domu Andrew Bates popírá, že by Biden na virálním videu zamrzl a označil to za „levnou falešnou zprávu,“ kterou chrlí média. 

Zdá se však, že bez ohledu na to, jakou studenou vodu vrhá Bidenova kampaň nebo Demokratická strana na tento zuřivý oheň spekulací, Američany Teorie nahrazení Velkého Joea Bidena neodradí.

Stále více je v popředí myšlenka, že nějakým způsobem bude prezident před volbami v roce 2024 vyměněn za jiného kandidáta Demokratické strany.

„Vypadnout by bylo velké riziko. Ale existuje určitá hranice, pod kterou je pokračování v kampani větším rizikem,“ napsal minulý týden na sociálních sítích guru průzkumů veřejného mínění Nate Silver. ‚Už jsme tam? Nevím. Ale je víc než fér se zeptat.“

Silver, zakladatel webu FiveThirtyEight, poznamenal, že Bidenovo průměrné hodnocení schválení dosáhlo nového minima 37,4 procenta. A hlavním problémem voličů je Bidenův věk, o kterém Silver usoudil, že je to extrémně pochopitelná obava, protože Biden vypadá/chová se na svůj věk a je velmi výstřední, když chce pracovat do 86 let.

Atlantský komentátor Mark Leibovich začátkem tohoto měsíce drsně nazval prezidenta „Ruth Bader Biden.“ 

To je odkaz na zesnulou soudkyni Nejvyššího soudu Ruth Bader Ginsbergovou, která kdysi rozzlobila některé liberály tím, že odmítla odejít do důchodu během prezidentství Baracka Obamy a následně zemřela během funkčního období Donalda Trumpa, což republikánskému prezidentovi umožnilo nominovat konzervativního soudce.

A James Carville, politický strůjce prezidentských kampaní Billa Clintona, tento měsíc na rovinu řekl, že Biden by se neměl ucházet o znovuzvolení.

Nyní se poslední pokus Bidenových podporovatelů umlčet jeho kritiky uvnitř strany může ukázat jako jeho konečná zkáza.

Podle guru Obamovy kampaně Davida Axelroda, Bidenův tým naplánoval jednu z prvních prezidentských debat v historii (27. června na CNN), jen proto, aby dokázal odpůrcům, že Joe nikam neodchází. 

Ale gambit s sebou nese obrovské riziko.

Zatímco efektivní debatní vystoupení Bidena by mohlo pomoci shromáždit demokraty za ním, jakýkoli další trapas by zřejmě zajistil jeho výměnu.

Bývalý Clintonův poradce a expert na průzkumy Mark Penn navrhl, že debata CNN bude Bidenovou poslední šancí, jak ujistit voliče, že je pro tuto práci vhodný. 

„Úmyslně odhodili rukavici kvůli včasné debatě,“ řekl Penn, „a myslím, že to bude bod, kdy Američané posoudí: je připraven na další funkční období, nebo ne.“

Pokud Joe klopýtne v prvním střetu s Trumpem nebo pokud jeho volební čísla budou stále klesat, bude zapotřebí jednotná fronta liberálních velikánů, aby Joe hodil ručník do ringu.

„Jediní lidé, kteří by ho mohli donutit odejít, by byli Barack Obama, Bill Clinton, Nancy Pelosiová a Chuck Schumer,“ řekl jeden z demokratických stratégů DailyMail.com.

„Museli by to být všichni čtyři společně.“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie