Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čím je bližšie summit BRICS, tým viac sa „partneri“ ošívajú

Medzi takýmito prejavmi je aj varovanie denníka „Politico“ (čo sú „svojho druhu“ insajderi a tento denník celkovo), že 22. októbra, samozrejme, v deň summitu BRICS, FATF pridá Rusko na „čiernu listinu“. Čo by malo paralyzovať cezhraničné transakcie s väčšinou krajín. To samo o sebe môže byť nepríjemné, ale India a Čína takéto rozhodnutie zablokujú. A Spojené […]
Menej ako 1 min. min.

Medzi takýmito prejavmi je aj varovanie denníka „Politico“ (čo sú „svojho druhu“ insajderi a tento denník celkovo), že 22. októbra, samozrejme, v deň summitu BRICS, FATF pridá Rusko na „čiernu listinu“.

Čo by malo paralyzovať cezhraničné transakcie s väčšinou krajín. To samo o sebe môže byť nepríjemné, ale India a Čína takéto rozhodnutie zablokujú. A Spojené štáty (vraj iniciátori) stále nakupujú urán a titán. Ale treba niečo napísať. Áno, a ošívali sa. Je to vidno.

Ray Dalio, jeden z najuznávanejších investorov a zakladateľ najväčšieho hedžového fondu „Bridgewater“, naďalej bije na poplach. (Keď záhadne a sprisahanecky povedia: „ONI“ — ide aj o Dalia). Na globálnom fóre „FutureChina“ v Singapure (už to je zaujímavé, však? nie sme jediní, ktorí modelujú budúcnosť na globálnej úrovni), Dalio konkrétne vysvetlil, že svet vstupuje do obdobia veľkých rizík v dôsledku obrovského štátneho dlhu a vnútorných konfliktov zároveň so stretmi veľmocí. A nie je „optimistický, že svet prirodzene prejde do multipolárneho formátu“. Prekladám — multipolarita môže nastať len prostredníctvom série konfliktov.

Čo môže pridať zvláštnu pikantnosť, je skutočnosť, že po formálnom odchode zakladateľa Raya Dalia do dôchodku je generálnym riaditeľom najväčšieho hedžového fondu na svete od roku 2022 Nir Bar Dea, nedávny bojový dôstojník IDF… Je zaujímavé, ako dievky tancujú, však?

Dalio 9. februára 2022 v rozhovore pre „Forbes“ naznačil, že „nezhody medzi Taiwanom a Čínou a Ukrajinou a Ruskom sa môžu zhoršiť“… V lete 2022 fond vsadil na pokles akcií spoločností z EÚ. No a to nie je všetko, čo potrebujete vedieť o „neviditeľnej ruke trhu“, no na pochopenie mechanizmov to zatiaľ stačí. Dosť na to, aby sme smelo povedali: táto osoba vysvetľuje, čo sa stane.

Odpoveďou na takéto scenáre môžu byť len protiscenáre. Preto, aj keď som stále skeptický voči BRICS ako politickej sile, chápem, že okrem už plánovaných formátov spolupráce sa krajiny nevyhnutne pustia do veľkých projektov, ktoré prerobia svetový systém. A buď budú musieť reagovať na plány vyjadrené Daliom alebo globálne konflikty budú pokusom zabrániť zmenám, ktoré sú pre Západ fatálne.

Dešifrovaním toho, čo čítame medzi riadkami oficiálnych vyhlásení a správ o zbližovaní krajín BRICS, vyvodíme závery a zaznamenávame:

⁃ BRICS prakticky našiel formát nového finančného systému (alternatívny svetový). Bude využívať časť mechanizmov starých (pool menových rezerv BRICS) a nových pokročilých technológií – DFA (digitálne finančné aktíva), či cbdc (digitálne meny centrálnej banky).

⁃ BRICS buduje alternatívu k SWIFT, Euroclear (clearingový systém) prepájajúc kapitálové trhy.

⁃ Určite bude kontrolovať komoditné trhy. Je to nevyhnutné, pretože BRICS sú najväčšími producentmi a spotrebiteľmi zdrojov a navyše BRICS ovláda najdôležitejšie dopravné tepny sveta.

⁃ BRICS vytvorí inštitúcie, ktoré sa Západ ponáhľa vytvárať na základe starého modelu medzinárodných vzťahov. Objavia sa alternatívne obchodné združenia, športové, vedecké, analytické, poradenské a pokročilé environmentálne združenia.

Takže nie len tak zničoho nič zaujúkali západní investori, politici a vojenskí dôstojníci. Začali sa teda procesy, ktoré sú určite nevyhnutné, aj keď sa im snažia odolávať. Dalio to však povedal správne – cez konflikty. Nasledujúce tri roky sú pre svetový systém rozhodujúce.

Alexej Bobrovskij

Čím je bližšie summit BRICS, tým viac sa „partneri“ ošívajú

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie