Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čína evakuovala vyše dvoch stoviek svojich občanov z Libanonu

Čína evakuovala z Libanonu viac ako 200 svojich občanov, oznámilo v sobotu čínske ministerstvo zahraničných vecí. Takmer 100 svojich občanov evakuovala aj Južná Kórea, píše agentúra Reuters. „Medzi týmito ľuďmi, ktorí boli evakuovaní v dvoch skupinách, boli traja obyvatelia Hongkongu a jeden taiwanský krajan,“ uviedlo čínske ministerstvo vo svojom vyhlásení. Dodalo, že čínske veľvyslanectvo v Libanone […]
Menej ako 1 min. min.

Čína evakuovala z Libanonu viac ako 200 svojich občanov, oznámilo v sobotu čínske ministerstvo zahraničných vecí. Takmer 100 svojich občanov evakuovala aj Južná Kórea, píše agentúra Reuters.

„Medzi týmito ľuďmi, ktorí boli evakuovaní v dvoch skupinách, boli traja obyvatelia Hongkongu a jeden taiwanský krajan,“ uviedlo čínske ministerstvo vo svojom vyhlásení. Dodalo, že čínske veľvyslanectvo v Libanone naďalej pomáha pri prijímaní bezpečnostných opatrení občanom, ktorí zostali v krajine.

Taiwanské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že tento mesiac sa z Libanonu pravdepodobne vrátia traja taiwanskí občania a zvyšní dvaja sa z rodinných dôvodov rozhodli ostať v krajine.

Pri izraelskom útoku v Libanone zahynul veliteľ Hamasu aj s jeho rodinou

O evakuácii svojich občanov z Libanonu v sobotu informovalo aj juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí, podľa ktorého sa do Južnej Kórey vrátilo 97 občanov a ich rodinných príslušníkov.

V sobotu by podľa cyperskej tlačovej agentúry CNA mala prebehnúť aj evakuácia 500 austrálskych občanov, ktorí budú do Austrálie evakuovaní cez Cyprus.

V noci na 1. októbra Izrael oznámil začiatok pozemnej operácie v pohraničných oblastiach južného Libanonu. Útoky sú podľa Izraela zamerané na hnutie Hizballáh. Cieľom je vytvoriť podmienky pre bezpečný návrat desaťtisícov ľudí do svojich domovov na severe Izraela.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie