Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čína podala na Svetovú obchodnú organizáciu sťažnosť na Spojené štáty. Prekáža jej dotácia na elektromobily

Čína podala na Svetovú obchodnú organizáciu (WTO) sťažnosť na Spojené štáty. Vadí jej americká dotácia na výrobu elektromobilov a požiadavka na regionálny pôvod dielov. Ten je totiž pre priznanie dotácií dôležitý. Oznámila to dnes čínska diplomatická misia pri WTO v Ženeve. Čína považuje americké dotácie za diskriminačné. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že Peking sa bude […]
Menej ako 1 min. min.

Čína podala na Svetovú obchodnú organizáciu (WTO) sťažnosť na Spojené štáty. Vadí jej americká dotácia na výrobu elektromobilov a požiadavka na regionálny pôvod dielov. Ten je totiž pre priznanie dotácií dôležitý. Oznámila to dnes čínska diplomatická misia pri WTO v Ženeve. Čína považuje americké dotácie za diskriminačné.

Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že Peking sa bude snažiť prostredníctvom WTO spor s Washingtonom najprv urovnať. Až potom by prišli na rad odvetné kroky, ktoré môžu byť napríklad v podobe colných poplatkov. O ich zavedenie by Čína musela požiadať WTO a tá by musela s požiadavkou súhlasiť.

Seniori si prilepšia takmer o 150 eur. Podľa ekonóma trináste dôchodky zvýšia verejný dlh

Spojené štáty v roku 2022 začali uplatňovať zákon na znižovanie inflácie, ktorého cieľom je nielen zmierniť infláciu, ktorá bola v tom čase najvyššia za viac ako 40 rokov, ale tiež znížiť deficit federálnej vlády. Tieto opatrenia viedli podľa Pekingu k tomu, že boli z amerického trhu vylúčené vybrané produkty z Číny i ďalších krajín.

Čína o vstupe do WTO rokovala zhruba 15 rokov, jej žiadosť bola schválená v roku 2001. Jej vstupom sa organizácia rozšírila o kľúčový svetový trh.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie