Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Číňania si sadajú za stôl s Arabmi. Peking využíva rokovania o mieri v Palestíne na zisk z obchodu

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok v Pekingu začal jednodňové stretnutie s vodcami arabských štátov. Delegácie s prezidentmi či ministrami zahraničia dorazili z viac ako dvoch desiatok štátov vrátane Egypta, Bahrajnu či Spojených arabských emirátov. Video: Čínsky prezident Si Ťin-pching sa stretol s egyptským prezidentom Sisim: Ústrednými témami fóra o spolupráci Číny a arabských krajín […]
Menej ako 1 min. min.

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok v Pekingu začal jednodňové stretnutie s vodcami arabských štátov. Delegácie s prezidentmi či ministrami zahraničia dorazili z viac ako dvoch desiatok štátov vrátane Egypta, Bahrajnu či Spojených arabských emirátov.

Video: Čínsky prezident Si Ťin-pching sa stretol s egyptským prezidentom Sisim:

Ústrednými témami fóra o spolupráci Číny a arabských krajín bola nielen vojna v Pásme Gazy medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas, ale aj biznis.

Podpora Palestíny

Si vo svojom úvodnom prejave nijako neprekvapil. Čína je totiž dlhoročným podporovateľom Palestíny, za štát ju uznala už roku 1988. Čínsky prezident tak k arabským vodcom, ktorí v drvivej väčšine podporujú Palestínčanov, okrem iného zopakoval výzvy na usporiadanie medzinárodnej mierovej konferencie, vytvorenie nezávislého palestínskeho štátu a prisľúbil viac humanitárnej pomoci Gaze. Konkrétne by Peking mal darovať 500 miliónov juanov….

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie