Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Číňania to myslia vážne, elektromobily už vyrábajú v Poľsku!

Čínska automobilka Leapmotor už v poľskom závode vyrobila prvé kusy svojho modelu T03 a o pár mesiacov by sa mala naplno rozbehnúť sériová výroba. Číňania budú malý elektromobil vyrábať v meste Tychy, neďaleko Katovíc, vo fabrike patriacej koncernu Stellantis. Ide o výsledok vstupu koncernu Stellantis do vlastníckej štruktúry čínskej automobilky Leapmotor (odkúpili 51-percentný podiel) pričom […]
Menej ako 1 min. min.

Čínska automobilka Leapmotor už v poľskom závode vyrobila prvé kusy svojho modelu T03 a o pár mesiacov by sa mala naplno rozbehnúť sériová výroba. Číňania budú malý elektromobil vyrábať v meste Tychy, neďaleko Katovíc, vo fabrike patriacej koncernu Stellantis.

Ide o výsledok vstupu koncernu Stellantis do vlastníckej štruktúry čínskej automobilky Leapmotor (odkúpili 51-percentný podiel) pričom platí, že Stellantis má výhradné právo na výrobu, vývoz a predaj áut tejto značky mimo územia Číny. 

 

Konkurent pre Daciu?

Leapmotor T03 je malý mestský elektromobil s dĺžkou karosérie iba 3 620 mm. Dalo by sa povedať, že je to konkurent Dacie Spring, avšak s lepšími parametrami. Výkon elektromotora 74 kW (101 k) a dojazd 265 kilometrov sú už celkom zaujímavé čísla!

Okrem modelu T03 plánuje Leapmotor v Poľsku vyrábať aj elektrické SUV C10 (to by sa malo aspoň spočiatku ešte dovážať z čínskej fabriky v Chang-čou) a tiež úplnú novinku v ponuke – doteraz neodhalený model s názvom A12.

Za 10 tisíc to nebude!

V tomto kontexte je dôležité pripomenúť, že Európska komisia nedávno schválila zavedenie dodatočného cla na dovoz elektrických áut z Číny. Konkrétne pre automobilku Leapmotor to znamená zvýšenie nákladov o 21 percent.

Ďalšou zaujímavosťou je, že v Číne sa Leapmotor T03 predáva za cenu v prepočte 7-9 tisíc eur, pričom v Európe by mala konečná cena atakovať hranicu 20-tisíc eur. To je značný rozdiel – najmä ak platí vyhlásenie, že výrobné náklady na jeden kus sa pohybujú na úrovni okolo 500 eur.

 

The post Číňania to myslia vážne, elektromobily už vyrábajú v Poľsku! appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie