Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čínske startupy AI sa prispôsobujú sankciám

V posledných rokoch sme svedkami značného pokroku v oblasti umelej inteligencie (AI) a vývoja čipov AI, ktoré sú základom pre mnohé inovatívne technológie. Čínske startupy v tejto oblasti sa však stretávajú s novými výzvami, ktoré ovplyvňujú ich schopnosť konkurovať na globálnom trhu. Jednou z najnovších stratégií, ktorú tieto spoločnosti prijímajú, je zníženie výkonnostných špecifikácií svojich […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sme svedkami značného pokroku v oblasti umelej inteligencie (AI) a vývoja čipov AI, ktoré sú základom pre mnohé inovatívne technológie. Čínske startupy v tejto oblasti sa však stretávajú s novými výzvami, ktoré ovplyvňujú ich schopnosť konkurovať na globálnom trhu. Jednou z najnovších stratégií, ktorú tieto spoločnosti prijímajú, je zníženie výkonnostných špecifikácií svojich čipov, aby si zabezpečili prístup k výrobným kapacitám Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), najväčšieho svetového zmluvného výrobcu čipov.

Tento krok je reakciou na americké sankcie, ktoré uvalili vývozné obmedzenia na dodávky pokročilých a sofistikovaných procesorov do Číny, čím sa snažia obmedziť technologický pokrok čínskeho vojenského sektora v oblasti AI a superpočítačov. Tieto sankcie majú za následok, že TSMC, ktorý používa americké nástroje na výrobu čipov, ako aj iní zahraniční výrobcovia čipov, nemôžu prijímať objednávky na výrobu týchto pokročilých procesorov.

V dôsledku týchto obmedzení čínske spoločnosti, ako sú MetaX a Enflame, ktoré boli predtým známe svojimi čipmi porovnateľnými s grafickými procesorovými jednotkami (GPU) od Nvidia, teraz predkladajú TSMC dizajny s nižšími špecifikáciami. Tento krok je nevyhnutný, aby si udržali prístup k výrobným kapacitám TSMC a zároveň dodržiavali americké obmedzenia. MetaX, založený bývalými výkonnými pracovníkmi spoločnosti Advanced Micro Devices, vyvinul produkt s nižším výkonom nazvaný C280, keďže jeho najpokročilejší GPU, C500, sa v Číne už vypredal.

Tieto udalosti odhaľujú, aký obmedzený je výrobný kapacita Číny pre pokročilé čipy a aká závislá je na TSMC. Čínska vláda reaguje na tieto výzvy financovaním niekoľkých národných výrobcov čipov AI, aby dosiahla väčšiu sebestačnosť. Tento krok je súčasťou širšej stratégie Číny na posilnenie svojho technologického priemyslu a zníženie závislosti od zahraničných dodávateľov.

Zatiaľ čo tieto stratégie môžu byť krátkodobým riešením pre čínske startupy, aby si udržali prístup k dôležitým výrobným zdrojom, dlhodobé dôsledky týchto obmedzení na inovácie a konkurencieschopnosť sú ešte stále nejasné. Bude zaujímavé sledovať, ako sa tieto spoločnosti prispôsobia a aké nové stratégie prijmú, aby prekonali tieto výzvy a udržali si svoje miesto na trhu AI technológií.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Čínske startupy AI sa prispôsobujú sankciám je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie