Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čistiace prostriedky, ktoré si vyrobíte doma. Stoja menej ako jedno euro

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LarysaLitvin). Čistiaci prostriedok je základ, ktorý sa oplatí mať vždy po ruke. Nie všetky škvrny sa dajú odstrániť len vodou a často je potrebné použiť niečo silnejšie. Samozrejme, nejde len o hotové, v obchode zakúpené výrobky, pretože rovnako účinnú zmes si môžete pripraviť sami z prírodných ingrediencií. Ako si […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LarysaLitvin).

Čistiaci prostriedok je základ, ktorý sa oplatí mať vždy po ruke. Nie všetky škvrny sa dajú odstrániť len vodou a často je potrebné použiť niečo silnejšie. Samozrejme, nejde len o hotové, v obchode zakúpené výrobky, pretože rovnako účinnú zmes si môžete pripraviť sami z prírodných ingrediencií.

Ako si pripraviť ekologické čistiace prostriedky?
Foto: shutterstock/LarysaLitvin

Na internete nájdete mnoho receptov na domáce čistiace prostriedky. Niektoré sú veľmi jednoduché, zatiaľ čo iné pozostávajú z mnohých rôznych prísad. My sme sa rozhodli pre minimalizmus. Všetko, čo skutočne potrebujete, je voda ako základ a jedna alebo dve prísady s čistiacim účinkom.

Domáci čistiaci prostriedok nevyzerá ani nevonia tak dobre ako výrobky z obchodu, ale je oveľa lacnejší, ekologickejší, ľahko sa vyrába a je rovnako účinný. Stojí za to ho vyskúšať a presvedčiť sa o tom na vlastnej koži, alebo skôr vo vlastnej domácnosti.

Najlepšie recepty na domáci čistiaci prostriedok

Stojí za to ho vyskúšať a presvedčiť sa o tom na vlastnej koži, alebo skôr vo vlastnej domácnosti.
Foto: shutterstock/Olga Marc

Ak potrebujete odstrániť usadeniny v kúpeľni, ako je vodný kameň alebo hrdza a dodatočne vyleštiť povrch, použite zmes octu a vody. Najlepšie je skombinovať ich v pomere 1:1 a nečistoty zotrieť. Ocot je tiež skvelý na čistenie chladničky a nábytku. Prípadne môžete použiť aj kyselinu citrónovú, ale odporúčame prvú možnosť.

Na dezinfekciu a odmasťovanie povrchov je vhodné používať lieh, ktorý by sa mal tiež riediť vodou.

Veľmi obľúbený je roztok z citrónovej kôry. Stačí ju zaliať octom a dať na niekoľko dní do chladničky. Rovnako dobre poslúžia aj limetkové alebo pomarančové šupky. Vo všeobecnosti sú vhodné všetky citrusy.

V poslednom prípade používame jedlú sódu. Rozpustite ju vo vode v pomere 1:4 a pridajte obľúbený esenciálny olej. Táto tekutina účinne osvieži povrchy a zbaví ich nečistôt.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na prostriedky zakúpené v obchode sa zabudnite. Zmiešajte 3 zložky a naneste zmes na dlaždice v kúpelni. Bez problémov odstránia nečistoty

Po uplynutí tejto doby uvidíte, že špina pôjde dole bez väčšej námahy a drhnutia.

The post Čistiace prostriedky, ktoré si vyrobíte doma. Stoja menej ako jedno euro appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie