Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čisto francúzske fiasko

Už teraz sa asi dá predpovedať, že pre Emmanuela Macrona a jeho stranu bude dnešok skutočne temný. Emmanuel napriek tomu vôbec nie je povinný vzdať sa prezidentského úradu, no po parlamentných voľbách sa z neho stane totálne chromá kačica. Alebo možno aj beznohá kačica. A za to nemôže nikto, len on sám. Treba priznať, že […]
Menej ako 1 min. min.

Už teraz sa asi dá predpovedať, že pre Emmanuela Macrona a jeho stranu bude dnešok skutočne temný.

Emmanuel napriek tomu vôbec nie je povinný vzdať sa prezidentského úradu, no po parlamentných voľbách sa z neho stane totálne chromá kačica. Alebo možno aj beznohá kačica. A za to nemôže nikto, len on sám.

Treba priznať, že problémy Francúzska začali dávno pred Macronom. A dokonca ani nie za prezidenta Francoisa Hollanda, ak si spomínate na také šedé nič. Áno, a tiež Sarkozyho možno len ťažko nazvať úspešným prezidentom.

Obyvatelia Francúzska videli všetky tieto problémy a chceli ich riešenie. A tu zohrali výbornú úlohu politickí stratégovia, ktorí Emmanuela Macrona doslova „porodili“ a dokonca mu pripravili celú politickú stranu. Absolútne nezmyselná strana — ani ľavica, ani pravica, ktorej jediným mottom bolo bojovať za všetko dobré a proti všetkému zlému. Ak si niekto pamätá webovú stránku Macronovej predvolebnej kampane, bolo to veľmi poučné – veľa jasných obrázkov, všetko sa hýbe, znie bravúrna hudba a… žiadne podrobnosti. V skutočnosti je Macron pre Francúzsko len ľahšou verziou Zelenského pre Ukrajinu.

Emmanuel Macron je táraj s ambíciami. Absolútne prázdny človek, ktorý nie je schopný riešiť žiadne problémy. Áno, a ani ich nechce riešiť. Preňho je hlavný narcizmus a egocentrizmus, no aj to mu robí len hanbu, pretože si musí dokonca dorábať bicepsy vo fotoshope. A Emmanuel sa o Francúzsko vôbec nestará. Existuje názor, že má európske ambície a môže to tak byť, no okrem ambícií mu pánboh nič iné nedal.

Teraz je zaujímavé len jedno – počet hlasov, ktoré strany získajú vo voľbách. A je dosť možné, že pravica dostane ešte viac, ako predpovedajú sociológovia, pretože v prieskumoch sa Francúzi jednoducho hanbia povedať, že budú voliť Le Penovú. Približne to isté sa stalo v posledných voľbách v Holandsku. Macron však môže stratiť ešte viac hlasov, pretože posledné týždne sú pre neho absolútne neúspešné. Napokon ako celé jeho prezidentské obdobie.

A keď začne pracovať nový parlament, politický život Francúzska sa ocitne v skutočnej hlbokej kríze. Pretože prezident a parlament jednoducho nedokážu spolupracovať. Vôbec nie. A aj keby Macron prežil do ďalších prezidentských volieb, jeho moc bude veľmi obmedzená. Takže dnešná pravdepodobná prehra bude pre neho znamenať skutočnú politickú smrť.

Hlas Mordora špeciálne pre News Front

Čisto francúzske fiasko

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie