Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Citroën C3 Aircross: Novinka odvezie až 7 ľudí!

Nový Cintroën C3 Aircross zdieľa podvozkovú platformu Smart Car s nedávno uvedeným súrodencom C3, vďaka čomu bude v ponuke za atraktívnu cenu. Medzi ďalšie spoločné črty dvojice modelov patrí nová identita značky a rovnaký dizajnový jazyk – zvnútra aj zvonku. Päťmiestna verzia poskytuje veľký vnútorný priestor v druhom rade, to však nie je všetko. Citroën […]
Menej ako 1 min. min.

Nový Cintroën C3 Aircross zdieľa podvozkovú platformu Smart Car s nedávno uvedeným súrodencom C3, vďaka čomu bude v ponuke za atraktívnu cenu. Medzi ďalšie spoločné črty dvojice modelov patrí nová identita značky a rovnaký dizajnový jazyk – zvnútra aj zvonku.

Päťmiestna verzia poskytuje veľký vnútorný priestor v druhom rade, to však nie je všetko.
Citroën odhalil aj úplne novú verziu s až 7 sedadlami, ktorá sa v tomto segmente objavuje prvýkrát. Má rovnaké proporcie ako päťmiestna verzia, čím si zachováva flexibilitu použitia a zostáva kompaktná a agilná.

Tradične komfortná jazda 

Citroën vybavil C3 Aircross koncepciou kabíny C-Zen-Lounge s head-up displejom a multifunkčným volantom a tiež novými sedadlami Citroën Advanced Comfort, ktoré sú prepracované pre optimálnu oporu.

Podvozok Citroën Advanced Comfort s tlmičmi s hydraulickými dorazmi zaručuje komfort jazdy. Novinka tiež ponúka všetky technológie asistenčných systémov vodiča, ktoré sa v tomto segmente očakávajú. Nájdete tu aj informačno-zábavný systém najnovšej generácie s 10,25-palcovou dotykovou obrazovkou.

Benzín v dvoch verziách

Nový C3 Aircross sa stáva súčasťou sveta elektromobilov, no v ponuke je aj 1,2-litrový benzínový trojvalec s 48V mild-hybridom, ktorý disponuje výkonom 100 kW (136 k) a je kombinovaný s automatickou prevodovkou e-DCT.

Okrem elektrifikovaného trojvalca ponúka Citroën aj 1,2- litrový benzínový turbomotor s výkonom 75 kW (100 k). Trojvalcový motor je spriahnutý so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a spĺňa predpis normy Euro 7. Malo by ísť o cenovo najdostupnejšiu verziu.

V ponuke aj elektromobil 

Elektrická verzia disponuje elektromotorom s výkonom 83 kW (113 k) v kombinácii so 44 kWh batériou LFP (lítium-železo-fosfát). Táto technológia ponúka kompromis medzi výkonom a prijateľnou cenou.

Elektrický Citroën C3 Aircross bude mať 7 kW základnú palubnú nabíjačku, za príplatok však dostanete aj 11 kilowattovú. K dispozícii bude aj rýchle nabíjanie pomocou DC nabíjačiek s výkonom 100 kW.

Nabitie z 20 % na 80 % trvá  26 minút. V roku 2025 bude v ponuke aj verzia vybavená inou batériou s dojazdom viac ako 400 km. C3 Aircross má byť prvé B-SUV na európskom trhu, ktoré si budete môcť kúpiť za cenu nižšiu ako 28 000 € v 100 % elektrickej verzii a menej ako 20 000 € vo verzii so spaľovacím motorom.

The post Citroën C3 Aircross: Novinka odvezie až 7 ľudí! appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie