Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Citroen C5 Aircross koncept: už nebude tučnučký kamarát rodín

Citroen Paríži predstavil koncept budúcej generácie modelu C5 Aircross. Jeden z najvýznamnejších modelov značky plánuje Citroen doručiť na trh v roku 2025. Koncept si v porovnaní so súčasnou generáciou zapísal do papierov dĺžku 4,65 metra, čo je o 15 cm viac. Výška je 1,66 metra. Parametre vravia jasne: Bigster, maj sa na pozore! A posledný […]
Menej ako 1 min. min.

Citroen Paríži predstavil koncept budúcej generácie modelu C5 Aircross. Jeden z najvýznamnejších modelov značky plánuje Citroen doručiť na trh v roku 2025. Koncept si v porovnaní so súčasnou generáciou zapísal do papierov dĺžku 4,65 metra, čo je o 15 cm viac. Výška je 1,66 metra. Parametre vravia jasne: Bigster, maj sa na pozore! A posledný číselný údaj z tlačovej správy znie: 30 km. O toľko má nový C5 Aircross prejsť viac na diaľnici vďaka aerodynamike. A keď tomuto údaju nerozumiete, nič to. Viac by to mohlo byť v porovnaní so súčasným C5 Aircross. Ak by bol čisto elektrický. Lebo práve o elektro dojazd ide v prípade týchto 30 km.

Celkový tvar konceptu konštruktéri optimalizovali pre čo najlepšiu aerodynamiku – od zníženej kapoty, cez predĺžený zadný previs, až po aerodynamické prvky, ktoré pomáhajú znižovať odpor vzduchu. Dizajn kresliči očistili od množstva nadbytočností a obliny dôkladne nahradili krivkami. Vizáž zaujme netradičnými riešeniami, ako novými zadnými svetlami „Citroën Light Wing“, ktoré nielenže pridávajú vozidlu na štýle, ale tiež výrazne prispievajú k optimalizácii prúdenia vzduchu a zníženiu odporu. A trochu vyzerajú ako tykadlá nejakého zvieratka z hmyzej ríše. Ale to aj tá farba, však?

Citroen C5 Aircross bude stále ľúbiť rodiny

Nezabudnime ani na platformu STLA Medium. Ňou sa budúca C5 Aircross pochváli prvýkrát. Platformu navrhli tak, aby podporovala rôzne typy pohonných jednotiek, vrátane spaľovacích motorov, hybridných pohonov a plne elektrické pohonné jednotky. Vďaka nej vozidlo disponuje najnovšími jazdnými asistenčnými systémami a moderným infotainmentom.

Aj keď nová C5 Aircross už nebude vyzerať ako tučnučký kamarát rodín, kamarátom rodín byť neprestane. Iba to bude hrať viac na kúúl a na svaly. Komfort a priestor pre piatich ale zostane. C5 Aircross sľubuje nový interiér, ktorý má pre pasažierov pôsobiť ako „wellness“ zóna, kde si môžu oddýchnuť a cestovať v maximálnom komforte. Interiér zostáva ešte čiastočne utajený, no očakáva sa, že novinky v kabíne sa naplno odhalia pri oficiálnom predstavení vozidla v roku 2025.

The post Citroen C5 Aircross koncept: už nebude tučnučký kamarát rodín appeared first on automotoblog.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie