Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Členstvo Kyjeva v NATO nie je dobrý nápad, myslí si Fico. Ukrajinský plán víťazstva považuje za kontroverzný

Plán víťazstva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je kontroverzný a nepovažujem za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii (NATO). V piatok v Bruseli to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico. Premiér Fico spresnil, že samit mal tri hlavné témy: dianie na Ukrajine, krízu na Blízkom východe a migráciu. Zopakoval, že podporuje členstvo Ukrajiny v Európskej […]
Menej ako 1 min. min.

Plán víťazstva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského je kontroverzný a nepovažujem za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii (NATO). V piatok v Bruseli to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico.

Premiér Fico spresnil, že samit mal tri hlavné témy: dianie na Ukrajine, krízu na Blízkom východe a migráciu.

Zopakoval, že podporuje členstvo Ukrajiny v Európskej únii. Jej členstvo v NATO, ktoré je jedným z bodov Zelenského „plánu víťazstva“, by však podľa neho mohlo vyvolať tretiu svetovú vojnu. Podľa Ficových slov ide o kontroverzný plán, ktorý rozdeľuje krajiny, aj preto k nemu Európska rada neprijala jasný postoj.

Fico očakáva, že vojna na Ukrajine sa skončí veľmi rýchlo. Zajtra bude niečo naznačené, tvrdí

Premiér zopakoval, že Rusko napadnutím Ukrajiny a zabratím jej územia porušilo medzinárodné právo. Nepáčia sa mu však návrhy, ktoré podľa neho vyvolávajú otvorenú diskusiu, ako je vstup Ukrajiny do NATO či dodanie rakiet stredného doletu schopných zasiahnuť ciele na ruskom území.

„Pred všetkými lídrami EÚ, za prítomnosti prezidenta Zelenského, som povedal, že naďalej platí filozofia vlády, ktorú vediem, že sa chceme orientovať na zmysluplnú a racionálnu spoluprácu s Ukrajinou, ktorej výsledkom nemá byť zabíjanie, ale pomoc ľuďom v núdzi,“ vysvetlil Fico.

Pripomenul, že ďalšie, v poradí štvrtí spoločné zasadnutie ukrajinskej a slovenskej vlády by sa malo konať v januárí alebo vo februári na území Slovenska

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie