Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

CNN: Brazília sa na „mierovom samite“ o Ukrajine nezúčastní

Brazílsky prezident sa rozhodol nezúčastniť sa na mierovom samite o Ukrajine. Informuje CNN. Vyhlásil, že nemá zmysel diskutovať o ukrajinskom urovnaní bez Ruska. Brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva sa rozhodol nezúčastniť na mierovom summite na Ukrajine, ktorý sa bude konať 15. a 16. júna vo Švajčiarsku. Organizátori aj Ukrajinci veľmi chcú, aby sa na […]
Menej ako 1 min. min.

Brazílsky prezident sa rozhodol nezúčastniť sa na mierovom samite o Ukrajine.

Informuje CNN.

Vyhlásil, že nemá zmysel diskutovať o ukrajinskom urovnaní bez Ruska.

Brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva sa rozhodol nezúčastniť na mierovom summite na Ukrajine, ktorý sa bude konať 15. a 16. júna vo Švajčiarsku. Organizátori aj Ukrajinci veľmi chcú, aby sa na podujatí zúčastnili poprední lídri takzvaného globálneho Juhu a veľkých rozvojových krajín. Medzi pozvanými hosťami je aj Čína, Južná Afrika a desiatky ďalších krajín. Rusko je však z tohto podujatia vylúčené.

Podľa diplomatických zdrojov sa rozhodlo, že brazílsky prezident nepovedie delegáciu, ktorá bude krajinu na summite zastupovať. Pretože nemá zmysel, aby sa zúčastnil konferencie, ktorá nezahŕňa obe strany konfliktu.

Brazílska diplomacia vždy trvala na potrebe mierových rokovaní, no nevidí zmysel v stretnutí bez Rusov. Podľa správ zo Švajčiarska svoju prítomnosť potvrdilo viac ako 50 krajín, nie je však špecifikované, koľko hláv štátov sa zúčastní.

CNN: Brazília sa na „mierovom samite“ o Ukrajine nezúčastní

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie