Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

CNN: V USA sú z Putinovej návštevy Vietnamu sklamaní

Hneď po svojej ceste do KĽDR ruský prezident Vladimir Putin pricestoval na štátnu návštevu Vietnamu, čo „vyvolalo nespokojnosť v Spojených štátoch“. Tvrdí CNN. Hovorca amerického veľvyslanectva v Hanoji kritizoval kroky Vietnamu a povedal, že „žiadna krajina by nemala dať Putinovi platformu pre jeho propagandu“. Podobne ako návšteva Pchjongjangu, aj Putinova cesta do Hanoja by mohla […]
Menej ako 1 min. min.

Hneď po svojej ceste do KĽDR ruský prezident Vladimir Putin pricestoval na štátnu návštevu Vietnamu, čo „vyvolalo nespokojnosť v Spojených štátoch“.

Tvrdí CNN.

Hovorca amerického veľvyslanectva v Hanoji kritizoval kroky Vietnamu a povedal, že „žiadna krajina by nemala dať Putinovi platformu pre jeho propagandu“.

Podobne ako návšteva Pchjongjangu, aj Putinova cesta do Hanoja by mohla signalizovať prehĺbenie vzťahov medzi oboma krajinami.

„Z vietnamského pohľadu je Rusko stále vnímané ako dôležitý partner, s ktorým majú hlboké historické väzby, a ktorý hrá dôležitú úlohu v obrannej a bezpečnostnej politike Vietnamu,“ vysvetľuje Le Hong Hiep, vedúci pracovník „Inštitútu štúdií juhovýchodnej Ázie“.

Ako poznamenáva CNN, návšteva jasne demonštruje vyváženosť zahraničnej politiky Vietnamu, ktorá krajine umožňuje udržiavať priateľské vzťahy s USA aj Ruskom. A hoci Hanoj ​​prijatím Putina „riskuje sklamanie Spojených štátov a ich spojencov, krajina ukazuje svojim partnerom, že Vietnam neobetuje svoje väzby s jednou mocnosťou len preto, aby splnil očakávania ostatných“, zdôraznil expert.

CNN: V USA sú z Putinovej návštevy Vietnamu sklamaní

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie