Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Co dnes dělá expremiér Sobotka? Politika mu rozbila manželství. Pro Babiše pochopení nemá

Stejně jako dalším bývalým českým premiérům Andreji Babišovi, Mirkovi Topolánkovi, Petru Nečasovi nebo Jiřímu Paroubkovi, i Bohuslavu Sobotkovi se během jeho působení ve vrcholné politice rozpadlo manželství. Svou ženu Olgu, která pracovala na sekretariátu poslaneckého klubu jako jeho asistentka, si vzal v roce 2003 a má s ní dva syny: Davida a Martina. Rozchod oznámili po […]
Menej ako 1 min. min.

Stejně jako dalším bývalým českým premiérům Andreji Babišovi, Mirkovi Topolánkovi, Petru Nečasovi nebo Jiřímu Paroubkovi, i Bohuslavu Sobotkovi se během jeho působení ve vrcholné politice rozpadlo manželství. Svou ženu Olgu, která pracovala na sekretariátu poslaneckého klubu jako jeho asistentka, si vzal v roce 2003 a má s ní dva syny: Davida a Martina. Rozchod oznámili po čtrnácti letech vztahu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jiří Paroubek se snaží spojit sociální demokracii s komunisty

Sobotka tehdy v prohlášení, které rozeslal médiím, uvedl, že spolu se svou manželkou Olgou budou hledat jiné uspořádání rodinného života. „Důvodem je dlouhodobý tlak, jemuž je ve všech aspektech vystaven život politika a jeho nejbližších. Oba k sobě nadále chováme hluboký respekt a přátelství, jež nám umožňují naší situaci řešit se vzájemným pochopením. Naším hlavním společným cílem je vytvořit pro naše děti takové prostředí, které jim umožní nadále vyrůstat spokojeně a s účastí obou rodičů,“ stálo v jeho textu podepsaném i jeho ženou.

Nyní s odstupem let o pozadí rozchodu prozradil více. „Člověk se s tím musí poprat, někdo se s tím popere úspěšně, někdo zkrátka hůř. A mně se s tím úplně dobře poprat nepovedlo. Politika prostě vytváří prostředí, které je velmi nemilosrdné, a řekl bych až nepřátelské vůči normálnímu, soukromému a rodinnému životu,“ prozradil nyní v podcastu Klub rváčů Bohuslav Sobotka.

Po odchodu z politiky se snažil co nejvíce věnovat svým dvěma synům, na které kvůli pracovnímu vytížení předtím neměl čas. „Těch šest let, kdy jsem z politiky pryč, jsem se snažil nepromarnit a trávit s nimi čas. Za chvíli odejdou do světa. Už mám doma vysokoškoláka, za chvilku budu mít i středoškoláka, tak už se to prostě posouvá dál,“ prohlásil Sobotka.

Zavzpomínal i na spolupráci s Andrejem Babišem, který v jeho vládě zastával post ministra financí. „Není zvyklý respektovat autority, tedy kromě sebe. Permanentně jsem s ním musel svádět souboje. Nebyl to jednoduchý koaliční partner. Jeho taktika byla hodně zvláštní. On se jednání vlády a všem těmto věcem příliš nevěnoval. Většinou se stavěl proti tomu, co jsme prosazovali, aby se k tomu posléze přihlásil a vlastně si to mediálně přisvojil,“ sdělil o něm Sobotka.

Babiš zase Sobotku v minulosti veřejně kritizoval za to, že nadělal škody za desítky miliard korun, zničil celý region Moravskoslezského kraje a neumí světové jazyky.

Nelichotivě se vyjádřil i na adresu bývalého prezidenta Miloše Zemana. „Postupem času se zařadil do kohorty užitečných idiotů v rámci Evropy, která vytvářela prostor pro rozpínání Putinovy politiky,“ uvedl bývalý premiér.

Miloš Zeman naopak Bohuslava Sobotku v minulosti označil za neúspěšného politika, který zničil sociální demokracii. Vytýkal mu také, že jako premiér těsně před parlamentními volbami odvolal z funkce ministra financí Andreje Babiše, předsedu svého tehdejšího koaličního partnera z hnutí ANO. „Když ve vztahu, který fungoval skoro čtyři roky, vyhazuješ partnera čtyři měsíce před volbami, tak se chováš jako svině,“ komentoval to tehdy Zeman pro TV Barrandov. Když měl ohodnotit práci tehdejší vlády, Sobotkovi vytkl, že je v ní šedivou myší, která má charisma lahve od okurek.

Redakce CNN Prima NEWS Bohuslava Sobotku kontaktovala, mobil nezvedal a na SMS zprávy nereagoval.

Sobotka už není ani členem sociální demokracie, do které vstoupil v roce 1989. Před třemi lety nezaplatil členské příspěvky, čímž mu podle stanov strany členství automaticky zaniklo. Po odchodu z politiky se věnuje financím. V současné době pracuje jako manažer v české nadnárodní firmě, která vyrábí zdravotnickou techniku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Andrej Babiš s manželkou Monikou se po třiceti letech soužití rozcházejí

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie