Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Co je aktuálně známo o druhém pokusu o atentát na Trumpa a co víme o potenciálním atentátníkovi? (video)

V neděli odpoledne ve 13:30 se střílelo v Trumpově golfovém klubu ve West Palm Beach, když bývalý prezident hrál golf s realitním investorem Stevem Witkoffem. Záhy byla odhalena i identita střelce, který má podle informací vazbu na progresivistická mainstreamová média a Ukrajinu. Měl být sám jedním ze žoldáků, ale také dodavatelů vojáků ze zahraničí. Úředníci potvrdili, že […]
Menej ako 1 min. min.

V neděli odpoledne ve 13:30 se střílelo v Trumpově golfovém klubu ve West Palm Beach, když bývalý prezident hrál golf s realitním investorem Stevem Witkoffem.

Záhy byla odhalena i identita střelce, který má podle informací vazbu na progresivistická mainstreamová média a Ukrajinu. Měl být sám jedním ze žoldáků, ale také dodavatelů vojáků ze zahraničí.

Úředníci potvrdili, že střelec se zaměřil na exprezidenta Trumpa.

FBI označuje nedělní střelbu za pokus o atentát.

Trump a všichni, kdo s ním byli na golfovém hřišti, byli záhy odvezeni do  bezpečí.

Střelec údajně prostrčil ústí své pušky skrz plot na Trumpově golfovém hřišti, než na něj agenti tajné služby vystřelili.

Orgány činné v trestním řízení uvedly, že střelec byl asi 300 až 500 metrů od Trumpa. Schovával se v křoví, když namířil pušku se zaměřovačem skrz plot.

Podle orgánů činných v trestním řízení byli agenti tajné služby jednu až dvě jamky před Trumpem, když spatřili ústí pušky.

Zdálo se, že osoba prostrčila ústí pušky skrz živý plot a v tu chvíli agenti vystřelili,“ uvedli úředníci.

Po obvodu pozemku je několik oblastí, kde jsou golfisté vidět z linie plotu. Zpravodajští fotografové se tyto oblasti dobře naučili, aby mohli zachytit fotografie Trumpa, když tam byl jako prezident na golfu.

Podezřelý utekl z křoví a utekl v černém vozidle, ale byl zatčen v Martin County.

Moderátor Fox News Sean Hannity řekl, že s Trumpem mluvil třikrát bezprostředně po střelbě.

Hannity řekl, že Trump byl na páté jamce a chystal se odpálit, když uslyšel „prásk, prásk, prásk“ – během několika vteřin se tajná služba vrhla na exprezidenta a zakryla ho.

Zbraň byla nalezena, identifikovali ji jako AK-47.

Hannity řekl, že orgány činné v trestním řízení použily záběry z dronu k identifikaci podezřelého, který nastupoval do svého vozidla poté, co odhodil střelnou zbraň.

A kdo byl tedy pachatelem, který chtěl nejen zastřelit Trumpa, ale čin si také mínil nahrát?

V neděli byla objevena zpráva New York Times, která identifikovala Ryana Wesleyho Routha (58) jako útočníka, který byl přistižen, jak míří na Trumpa puškou AK-47 se zaměřovačem ve West Palm Beach, než tajná služba vystřelila.

New York Times byly ve skutečnosti v minulosti v  kontaktu s Routhem a udělaly s ním rozhovor pro svůj článek.

V podivně náhodném příspěvku na Truth Social, jen několik hodin před pokusem o střelbu, Trump řekl: „KRACHUJÍCÍ NEW YORK TIMES JSOU SKUTEČNOU HROZBOU PRO DEMOKRACII!“

Článek z Times spojuje potenciálního střelce s bláznivým analytikem terorismu MSNBC (čelní americké mainstreamové médium často vystupující proti Trumpovi) Malcolmem Nancem, který kdysi vyzval ISIS k bombovému útoku na Trump Tower v Istanbulu.

V roce 2022, kdy na Ukrajině vypukla válka, Nance odcestoval na Ukrajinu a tvrdil, že se zapojil do bojů proti Rusku.

Úvodník New York Times odkazoval na Mezinárodní legii vytvořenou Ukrajinou pro spojenecké zahraniční bojovníky, aby se připojili k válečnému úsilí, jehož součástí byli atentátník Routh a jeho kolega Nance.

Routh je v článku zmíněn dvakrát. Tvrdí, že plánoval nelegální přesun rekrutů pro válečné úsilí na Ukrajinu z Pákistánu a Íránu. Výňatek z New York Times:

Zatímco růst Legie vázne, Ryan Routh, bývalý stavební dělník z Greensboro v Severní Karolíně, hledá rekruty z řad afghánských vojáků, kteří uprchli před Talibanem.

Routh, který loni strávil na Ukrajině několik měsíců, řekl, že je plánuje převézt, v některých případech ilegálně, z Pákistánu a Íránu na Ukrajinu. Řekl, že desítky lidí projevily zájem.

„Pravděpodobně si můžeme koupit nějaké pasy přes Pákistán, protože je to tak zkorumpovaná země,“ řekl v rozhovoru z Washingtonu.

Není jasné, zda se mu to podařilo, ale jeden bývalý afghánský voják řekl, že byl kontaktován a měl zájem bojovat, pokud by to znamenalo opustit Írán, kde žil nelegálně.

Spolupracovník atentátníka Nance byl zmíněn 12krát a údajně využil své zpravodajské zázemí k předávání informací ukrajinské kontrarozvědce. Z NYT:

Malcolm Nance, bývalý námořní kryptolog a komentátor MSNBC, přijel na Ukrajinu minulý rok a vytvořil plán, jak vnést do Legie pořádek a disciplínu. Místo toho se zapletl do chaosu.

Charlie Kirk dále zveřejnil snímky obrazovky z Routhova účtu X, kde koncem roku 2023 a začátkem roku 2024 zveřejnil bizarní tweety pokoušející se získat podporu a vytvořit píseň pro Ukrajinu a uvedl, že je „na Ukrajině osm měsíců“.

Routhovy tweety si můžete přečíst níže:

6. ledna 2024: Zoufale potřebujeme zvýšenou podporu Ukrajině a jsem smutný, že nemáme anglickou píseň. Mám text k We Are One – a potřebuji vaši pomoc s její produkcí, prosím 18984648342 aid.in.ukraine@gmail.com pomozte mi.

4. ledna 2024: Žiji na Havaji a byl jsem na Ukrajině 8 měsíců a potřebuji pomoc s produkcí tribute songu pro Ukrajinu. Mám všechny texty a nějakou hudbu. 8084648342 aid.in.ukraine@gmail.com Ukrajina potřebuje podporu.

28. prosince 2023: Potřebujeme emotivní píseň na počest Ukrajiny, protože podpora se zastavuje. Mám texty a hudbu k We Are One, abych získal celosvětovou podporu. Prosím, pomozte mi. 18084648342 aid.in.ukraine@gmail.com bydlím poblíž Jacka Johnsona a jsem si jistý, že mi pomůže. Prosím

28. prosince 2023: @jackjohnson můj syn Adam pracuje v Ace v Haliewě a vidí vás. Potřebuji vaši pomoc s písní na počest Ukrajiny s názvem We Are One, která by byla emotivní písní pro získání podpory. Pomozte mi. 18084648342 aid.in.ukraine@gmail.com Mohlo by to být mocné. Zkusme to.

Zdá se tedy, že tím, kdo měl včera útočit na Trumpa, byl ve skutečnosti fanatický podporovatel Ukrajiny, který se obával toho, že Trump v případě převzetí moci ukončí vyzbrojování Ukrajiny a v podstatě i válku za podmínek přijatelných pro Rusko…

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie