Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo je biela pena pri vyprážaní kurčaťa? Rozptýlime vaše pochybnosti

3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach). Hydinové mäso sa medzi kuchármi a gurmánmi teší stálej obľube. Kuracie mäso sa vyznačuje šťavnatosťou a jemnou štruktúrou, navyše sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Hádžete do panvice mäsové kúsky a všimnete si niečo znepokojujúce? Čo znamená biela pena viditeľná pri vyprážaní kuracieho mäsa? Pozrite sa, aby ste sa […]
Menej ako 1 min. min.

3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jan_Mach).

Hydinové mäso sa medzi kuchármi a gurmánmi teší stálej obľube. Kuracie mäso sa vyznačuje šťavnatosťou a jemnou štruktúrou, navyše sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Hádžete do panvice mäsové kúsky a všimnete si niečo znepokojujúce? Čo znamená biela pena viditeľná pri vyprážaní kuracieho mäsa? Pozrite sa, aby ste sa uistili, že vaše jedlá budú nielen chutné, ale aj zdravé.

Vyprážanie kurčiat môže u kuchárov vyvolať otázky
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Triumfuje všestranné kurča

Jednou z hlavných výhod kuracieho mäsa je jeho jemná chuť, ktorá z neho robí vynikajúci základ pre rôzne jedlá. Kuchárom umožňuje voľne experimentovať s korením a marinádami. Chutí výborne na slano aj na sladko.

Pri nákupe kuracieho mäsa sa snažíme nájsť výrobky čo najlepšej kvality. Ako spoznáte, že je kuracie mäso čerstvé?

Malo by mať jemne ružovú farbu. Ak kuracie filé získa odtiene sivej farby alebo sa na ňom objavia zažltnuté časti, dni čerstvosti má už za sebou.

Pevná štruktúra a pevnosť sú ďalšími ukazovateľmi čerstvého mäsa. Pod jemným tlakom prstov by malo rýchlo nadobudnúť späť svoj tvar.

Vôňa čerstvého mäsa je veľmi jemná. Ak má silnejšiu vôňu s kyslastými tónmi, už sa začalo kaziť.

Šikovné vyprážanie urobí z kurčaťa potešenie pre chuťové bunky
Foto: shutterstock/audiznam260921

Dilema pri príprave kuracieho mäsa

Kurací prsný rezeň je častou voľbou. Dá sa z neho vykúzliť široká škála jedál a jeho spracovanie netrvá dlho. Z tohto dôvodu často končí na panvici. Pri vyprážaní kuracieho mäsa sa objavuje biela pena a vy sa pýtate, či je to dôvod na obavy?

Prvou myšlienkou je často poprieť čerstvosť mäsa. Iní majú podozrenie, že ide o dôkaz prítomnosti hormónov alebo antibiotík v mäse. Nič nemôže byť ďalej od pravdy.

Čo znamená biela pena pri vyprážaní kurčaťa?

Ukazuje sa, že vznik charakteristickej peny je úplne prirodzený proces. Určite to nie je signál, že mäso nie je vhodné na konzumáciu. Nie je to nič iné ako bielkoviny, ktoré sa z mäsa uvoľňujú v dôsledku tepla. Identický jav si všimnete napríklad pri varení mäsového vývaru. Zrazené bielkoviny sa bežne označujú ako pena. Ich prítomnosť nijako neovplyvňuje výživovú hodnotu mäsa.

Upečené kuracie prsia vynikajúco chutia v zeleninovom šaláte
Foto: shutterstock/zkolra

Ako vyprážať kuracie mäso, aby bolo šťavnaté?

Ak poznáte niekoľko kulinárskych trikov, môžete pripraviť jedlo, ktoré sa vám bude rozplývať v ústach. Ak plánujete kuracie mäso vyprážať, odporúča sa ho predtým namočiť do marinády z olivového oleja alebo prírodného jogurtu s korením.

Mäso nikdy nevkladajte do studeného oleja. Vložte ho do panvice, až keď je tuk horúci. V opačnom prípade sa kurča vysuší do chrumkava. Zaujímavým trikom je prikrytie panvice po skončení vyprážania alebo zabalenie mäsa do alobalu na päť minút. Kurča bude ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Došiel vám chlieb? Vypracujte cesto zo 4 prísad a dajte ho na panvicu. Domáci chlieb za pár minút

Keď toto občerstvenie zmizne z tanierov, svokrovci budú prosiť o ďalšie. Chuť a vzhľad vám vyrazia dych

The post Čo je biela pena pri vyprážaní kurčaťa? Rozptýlime vaše pochybnosti appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie