Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo môžete urobiť, aby vám prestali vypadávať vlasy? Pripravte si masku z vajíčka. Vlasy budú opäť husté a pevné

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/aslysun). Vypadávajúce pramene sú bežným problémom bez ohľadu na vek. Ak po každom česaní vidíte na kefe množstvo prameňov, určite vás zaujíma, čo môžete urobiť, aby vám vlasy prestali vypadávať. Máme pre vás niekoľko tipov. Čo robiť, aby ste zastavili vypadávanie vlasov? Foto: shutterstock/aslysun Vypadávanie vlasov je prirodzený proces, takže […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/aslysun).

Vypadávajúce pramene sú bežným problémom bez ohľadu na vek. Ak po každom česaní vidíte na kefe množstvo prameňov, určite vás zaujíma, čo môžete urobiť, aby vám vlasy prestali vypadávať. Máme pre vás niekoľko tipov.

Čo robiť, aby ste zastavili vypadávanie vlasov? 
Foto: shutterstock/aslysun

Vypadávanie vlasov je prirodzený proces, takže ak vám denne vypadne 50 až 100 vlasov, nemalo by vás to znepokojovať. Problém nastáva, keď je toto množstvo oveľa vyššie a po každom česaní máte kefu plnú chumáčov. To netreba brať na ľahkú váhu a je potrebné prijať opatrenia. Na začiatok vyskúšajte domáce prostriedky, aby boli vaše vlasy opäť zdravé a husté.

Prečo vám vypadávajú vlasy? Je najvyšší čas zmeniť niekoľko návykov

Vypadávanie vlasov môže mať niekoľko príčin. Niekedy vlasy vypadávajú prirodzene a je to spôsobené ich životným cyklom. Na vine však môže byť aj nevhodná starostlivosť, zlá strava, nevhodná kozmetika alebo zlá úprava vlasov. Vlasy môžu vypadávať, ak si ich neustále viažete do pevného vrkoča alebo drdolu a používate gumičky s kovovými spojkami, ktoré vlasy ťahajú a viac ich zamotávajú.

Prečo vlasy vypadávajú?
Foto: shutterstock/Kmpzzz

Vaše vlasy budú oslabené, ak ich budete neustále sušiť horúcim vzduchom alebo často narovnávať bez tepelnej ochrany. Všetky tieto faktory vedú k tomu, že každý deň vypadne až 2-3 krát viac vlasov. Pokúste sa zmeniť tento stav samé, ale ak to neprinesie očakávané výsledky, dohodnite si stretnutie s trichológom. Pomôže vám zostaviť plán starostlivosti o vlasy a vlasovú pokožku.

Čo môžete urobiť, aby vám vlasy prestali vypadávať? Pripravte si masku z dvoch zložiek

Pripravte si masku pre zdravé, krásne a pevné vlasy bez zbytočného vypadávania.
Foto: shutterstock/mirzamlk

Začnite riešiť problém zvnútra. Stav vašich vlasov odráža to, čo sa deje vo vašom tele. Ak vám vlasy nadmerne vypadávajú, chýbajú vám vitamíny skupiny B: B2, B3, B5, B7. Tie sú potrebné pre správny rast vlasov. Do svojho jedálnička zaraďte produkty bohaté na zinok, železo a selén, napr. orechy, ryby, strukoviny, zeleninu. V zime noste čiapku a keď je teplo a slnečno dajte si šiltovku alebo klobúk. Chráňte vlasy pred vetrom, UV žiarením a chlórovanou vodou v bazéne. Zaobstarajte si kulmu, fén a žehličku na vlasy s nastaviteľnou teplotou, ionizačnými systémami a ochrannými vrstvami. Raz za dva týždne si tiež doprajte domácu masku. Zmiešajte jedno vajíčko s piatimi kvapkami ricínového oleja. Naneste ju na vlasy na 30 minút. Po uplynutí tejto doby ich umyte šampónom. Kombinácia oleja a lecitínu obsiahnutého vo vajíčku bude pôsobiť na vlasové korienky a stimulovať ich.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo na vypadávanie vlasov? Tento produkt za 1 euro funguje ako salónne ošetrenie za 70 eur

Naneste majonézu na vlasy a nechajte ju pôsobiť 30 minút. Budete prekvapení, ako to funguje. “Bože! Úžasné!”

The post Čo môžete urobiť, aby vám prestali vypadávať vlasy? Pripravte si masku z vajíčka. Vlasy budú opäť husté a pevné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie