Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo na mravce v dome? Rozotrite tento prášok pozdĺž ich trasy. Celé hniezdo sa okamžite presunie von

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RHJPhtotos:). Čo bude pôsobiť proti mravcom u vás doma a prinúti každého nezvaného hosťa odísť? Na boj proti nim nepotrebujete špecializované prostriedky ani nástroje. Najdôležitejšie je poznať slabiny svojho nepriateľa. Tu sú domáce prostriedky proti mravcom, ktoré nemajú konkurenciu. Čo bude pôsobiť proti mravcom u vás doma a prinúti […]
Menej ako 1 min. min.

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RHJPhtotos:).

Čo bude pôsobiť proti mravcom u vás doma a prinúti každého nezvaného hosťa odísť? Na boj proti nim nepotrebujete špecializované prostriedky ani nástroje. Najdôležitejšie je poznať slabiny svojho nepriateľa. Tu sú domáce prostriedky proti mravcom, ktoré nemajú konkurenciu.

Čo bude pôsobiť proti mravcom u vás doma a prinúti každého nezvaného hosťa odísť? Na boj proti nim nepotrebujete špecializované prostriedky ani nástroje
Foto: shutterstock/RHJPhtotos

Mravce môžu byť pre mnohé domácnosti veľkou nepríjemnosťou. Ľudia sa najčastejšie snažia problémy s mravcami riešiť pomocou chemických a často toxických prostriedkov, ktoré sú dostupné v obchodoch. Skôr ako sa však uchýlite k drastickým riešeniam, stojí za to zvážiť domáce prostriedky.

Domáce prostriedky proti hmyzu v domácnosti? Prášok proti mravcom nadobro odpudí mravce

Prášok do pečiva je zbraň z kuchynskej skrinky, o ktorej vlastnostiach nie každý vie. Tajomstvo spočíva v jeho zložení. Je to totiž jedlá sóda zmiešaná s práškovým cukrom. Môže byť preto silným odpudzovačom mravcov. Musíte ho však používať vo veľkých množstvách a štedro ho sypať na miesta, ktoré tento hmyz často navštevuje. Ideálne je umiestniť misku naplnenú práškom alebo zmes posypať na podlahu, pracovnú dosku alebo parapety. Cukor priláka mravce k zmesi, a pretože má podobný vzhľad a konzistenciu ako jedlá sóda, mravce nebudú schopné rozoznať rozdiel.

Škorica pôsobí v dome ako jed na mravce

Škorica sa často považuje za účinnú metódu boja proti mravcom na vlastnú päsť. Predpokladá sa, že škorica pôsobí ako prírodný repelent, pretože mravce neznášajú jej vôňu. Navyše, ak mravec vdýchne škoricu, môže sa udusiť. Mletú škoricu možno mravcom nasypať tak, aby ju mohli vdýchnuť. Môžete tiež namočiť vatový tampón do roztoku škoricového oleja a vody a potom ním utrieť typické mraveniská, ako sú dvere a okná, aby ste pomohli odradiť mravce.

Najlepší spôsob, ako sa sami zbaviť mravcov, je použiť správne preventívne techniky. Tie sú vynikajúcim riešením
Foto: shutterstock.com/Cherkas

Preventívny prostriedok proti mravcom. Nebude potrebný borax ani iné domáce prostriedky

Najlepší spôsob, ako sa sami zbaviť mravcov, je použiť správne preventívne techniky. Tie sú vynikajúcim riešením, pretože vďaka nim je dom pre mravce menej atraktívny a predovšetkým znižujú riziko zamorenia.

Vyčistite všetky rozliate tekutiny a potraviny.

Pravidelne zametajte podlahy, aby ste sa zbavili omrviniek a iných zvyškov jedla.

Potraviny skladujte vo vzduchotesných nádobách.

Zablokujte všetky vstupné body utesnením prasklín a štrbín v okolí svojho majetku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo je najlepšie na mravce v domácnosti, na záhrade a na balkóne? Trik s pomarančom a viac

Mravce v domácnosti sú skutočnou nepríjemnosťou. Toto je spôsob, ako sa ich zbaviť raz a navždy

The post Čo na mravce v dome? Rozotrite tento prášok pozdĺž ich trasy. Celé hniezdo sa okamžite presunie von appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie