Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo nám prinesie pondelok? Zistite, aké počasie nás dnes čaká

26.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tomertu). Počasie na začiatku týždňa bude rozmanité a premenlivé. Očakávame striedanie slnečných a oblačných chvíľ, pričom oblačnosť sa môže na niektorých miestach prechodne zväčšiť. Vietor bude prevažne severný, s možnými silnejšími nárazmi na viacerých miestach. Foto: shutterstock/tomertu Nad západnou, strednou a východnou Európou sa usadí rozsiahla oblasť vysokého tlaku […]
Menej ako 1 min. min.

26.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tomertu).

Počasie na začiatku týždňa bude rozmanité a premenlivé. Očakávame striedanie slnečných a oblačných chvíľ, pričom oblačnosť sa môže na niektorých miestach prechodne zväčšiť. Vietor bude prevažne severný, s možnými silnejšími nárazmi na viacerých miestach.

Foto: shutterstock/tomertu

Nad západnou, strednou a východnou Európou sa usadí rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu. Táto tlaková výš prinesie stabilnejšie a prevažne suché počasie. V našej oblasti sa však v priebehu dňa začne prejavovať zvlnený studený front, ktorý postupne stráca na sile. Tento front môže priniesť mierne zvýšenie oblačnosti a ojedinelé prehánky, no jeho vplyv nebude výrazný. Vďaka tomu zostane počasie prevažne príjemné a pokojné, bez výrazných zrážok alebo ochladenia, informuje SHMÚ.

Očakávané dnešné teploty

Počas dňa má byť prevažne malá až miestami zväčšená oblačnosť. Na juhu bude veľmi teplo. Teploty budú dosahovať vysoké hodnoty, s výnimkou krajného západu, Žilinského kraja, Spiša a Šariša, kde bude o niečo chladnejšie.

Meteorológovia vydali pre dnešok 1. stupeň výstrah pred vysokými teplotami v oblastiach, ktoré si pre ich aktuálnosť môžete pozrieť tu.

Najvyššie denné teploty sa majú pohybovať v rozmedzí od 28 do 34 °C, na krajnom západe, v Žilinskom kraji, na Spiši a Šariši bude chladnejšie, s teplotami od 22 do 28 °C.

Na horách vo výške 1500 metrov sa teplota ustáli okolo 18 °C.

Počas noci môžeme očakávať malú až miestami zväčšenú oblačnosť, najmä na severe. Môžu sa ojedinele vyskytnúť prehánky alebo búrky.

Najnižšie nočné teploty poklesnú na 22 až 17 °C, v údoliach miestami okolo 15 °C.

Dnešná dynamika vetra

Cez deň má byť vietor prevažne severný, s rýchlosťou 4 až 11 m/s, a v nárazoch môže opäť dosiahnuť až 16 m/s, no v Banskobystrickom kraji má byť prevažne len slabý vietor.

Večer má fúkať prevažne severný vietor s rýchlosťou 4 až 11 m/s, pričom v nárazoch môže dosiahnuť až 16 m/s (15 až 40, miestami až 60 km/h). Na strednom a východnom Slovensku má spočiatku fúkať slabší vietor.

Vyskytnú sa dnes aj zrážky či búrky?

Počas dňa a noci sa ojedinele môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky, najmä na západe a severe Slovenska a popoludní vás môžu zastihnúť na horách.

Pozrite si aj dnešnú grafickú predpoveď výskytu zrážok na Slovensku tu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tropické horúčavy sa stretnú s intenzívnymi búrkami! Vieme aký víkend nás čaká

Aké prekvapenia ukrýva augustový mesiac? Ovplyvní naše letné plány?

The post Čo nám prinesie pondelok? Zistite, aké počasie nás dnes čaká appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie