Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo okrem oblečenia môžete prať v práčke? Hoďte tieto veci do bubna a o nič sa nestarajte. Budú ako nové

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa). Práčka sa používa najmä na pranie oblečenia, ale to neznamená, že do nej nemôžeme vhadzovať čokoľvek iné. Namiesto toho, aby ste sa unavovali ručným drhnutím, môžete tieto veci jednoducho vložiť do bubna a zvoliť správny program. Tento tip vám určite uľahčí každodenné upratovanie. Práčka sa používa najmä […]
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/New Africa).

Práčka sa používa najmä na pranie oblečenia, ale to neznamená, že do nej nemôžeme vhadzovať čokoľvek iné. Namiesto toho, aby ste sa unavovali ručným drhnutím, môžete tieto veci jednoducho vložiť do bubna a zvoliť správny program. Tento tip vám určite uľahčí každodenné upratovanie.

Práčka sa používa najmä na pranie oblečenia, ale to neznamená, že do nej nemôžeme vhadzovať čokoľvek iné.
Foto: shutterstock.com/New Africa

Pranie bielizne nie je zložité, pretože moderné práčky majú mnoho programov, ktoré nám túto úlohu uľahčujú. Môžeme si nastaviť čas, teplotu a vybrať režim vhodný pre konkrétny typ tkaniny. Mnoho ľudí si neuvedomuje, že práčka si dokáže poradiť nielen so špinavým oblečením. Môžete do nej hodiť aj niekoľko ďalších vecí.

Čo môžete prať v práčke? Hoďte ju do bubna a nestarajte sa o ručné pranie

Začnite triediť bielizeň podľa farieb, aby ste zabránili zašpineniu tkanín. Potom ich rozdeľte podľa materiálov, z ktorých sú vyrobené. Teraz môžeme pridať predmety, ktoré sa dajú rýchlo osviežiť v práčke a nemusíme sa trápiť ručným drhnutím. Ide o tieto položky:

Batohy a športové tašky,

Baseballové čiapky,

Obliečky na vankúše, prikrývky, periny,

Maskoti,

Obuv,

Rohože do auta,

Záclony a závesy,

Podložky na cvičenie.

Najlepšie je prať ich pri nízkej teplote, 30 alebo 40 °C, a nastaviť najnižšie otáčky. Tým sa zabezpečí, že sa počas čistenia nič nepoškodí.

Pred vložením topánok do práčky je potrebné pamätať na niekoľko vecí. V prvom rade vyberte šnúrky a vyperte ich samostatne, nie ako na fotke.
Foto: shutterstock.com/Africa Studio

Ako periete topánky v práčke? V žiadnom prípade ich nedávajte do práčky so šnúrkami

Pred vložením topánok do práčky je potrebné pamätať na niekoľko vecí. V prvom rade vyberte šnúrky a vyperte ich samostatne. Zaschnuté škvrny od blata alebo kamienkov odstráňte ručne. Najlepšie je vložiť topánky do špeciálneho sieťovaného vrecka, aby boli chránené pred poškodením. Ak ho nemáte, nahraďte ho malou obliečkou na vankúš. Do bubna môžete pridať jeden veľký uterák. Poskytne to dodatočnú ochranu.

TIP! Nezabudnite, že nie každá obuv sa dá prať v práčke. Do práčky nikdy nedávajte lepené topánky, kožené topánky, semišové topánky, čižmy, ihličkové topánky a modely zdobené korálkami, flitrami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prečo práčka pri odstreďovaní skáče? Pravdepodobne ste neurobili jednu vec

Prečo zostáva aviváž v zásuvke? Urob jednu vec. Problém hneď vyriešite

The post Čo okrem oblečenia môžete prať v práčke? Hoďte tieto veci do bubna a o nič sa nestarajte. Budú ako nové appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie