Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Co potřebujete vědět o nové vakcíně proti opičím neštovicím, která byla právě schválena

Opičí neštovice jsou jednou z možných nemocí, které mohou být zneužity pro vyhlášení budoucí plandemie. V jejich případě je však otázkou, zda by se podařilo vyvolat podobnou hysterii jako u covidu, kde bylo možné jednotlivé případy vzhledem k podobným příznakům zaměnit s chřipkou. Zde to vzhledem k viditelné vyrážce možné není. Nicméně i přesto je […]
Menej ako 1 min. min.

Opičí neštovice jsou jednou z možných nemocí, které mohou být zneužity pro vyhlášení budoucí plandemie. V jejich případě je však otázkou, zda by se podařilo vyvolat podobnou hysterii jako u covidu, kde bylo možné jednotlivé případy vzhledem k podobným příznakům zaměnit s chřipkou.

Zde to vzhledem k viditelné vyrážce možné není. Nicméně i přesto je nutné s tímto „kandidátem“ na „nemoc X“ počítat.

Již dříve byly představeny starší vakcíny proti opičím neštovicím. Většinou se jednalo o přípravky, které byly zároveň používány i proti pravým neštovicím, což je podle všeho i případ zbrusu nové vakcíny, kterou se již zásobila většina zemí.

K jejímu schválení došlo minulý týden a zdá se, že vedlejší účinky jsou prakticky totožné jako v případě takzvaných „covid vakcín.“

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) schválil vakcínu proti pravým neštovicím společnosti Emergent BioSolutions pro použití u lidí, kteří jsou vystaveni zvýšenému riziku nákazy opičími neštovicemi.

Dříve byla schválena také vakcína společnosti Bavarian Nordic proti opičím neštovicím.

Vakcína od společnosti Emergent BioSolutions, nazvaná ACAM2000, již byla zakoupena vládami po celém světě. Obě vakcíny obsahují virus příbuzný virům, které způsobují pravé neštovice a opičí neštovice.

Minulý měsíc WHO vyhlásila epidemii opičích neštovic neboli mpox za mezinárodní stav nouze.

Na straně 9 příbalové informace z roku 2000 se lze dočíst, že vakcína může vést k úmrtí. To zahrnuje dokonce i úmrtnost mezi neočkovanými lidmi, kteří byli v kontaktu s očkovanými lidmi.

Kromě toho může vakcína způsobit myokarditidu a/nebo perikarditidu, ischemickou chorobu srdeční a zánět mozku.

 

Po ACAM2000 se v místě očkování vytvoří kožní léze. Z tohoto důvodu se očkovaným osobám nedoporučuje, aby v prvních čtyřech týdnech po očkování neotěhotněly, nekojily, neplavaly, nedarovaly krev ani se netestovaly na tuberkulózu.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 5 Průměrně: 5]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie