Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo robil šéf ruskej rozviedky v Severnej Kórei?

. Rusko, 29. marec 2024 (AM) – Ruská zahraničná spravodajská služba potvrdila informácie, ktoré predtým rozšíril severokórejský úrad DTAK o návšteve svojho šéfa Naryškina v Pchjongjangu. Podľa tlačovej kancelárie SVR riaditeľ služby Naryškin navštívil KĽDR, kde rokoval so severokórejským ministrom štátnej bezpečnosti.   “Diskutovali o medzinárodnej situácii, regionálnej bezpečnosti, prehlbovaní spolupráce pod tlakom vonkajších síl,” […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 29. marec 2024 (AM) – Ruská zahraničná spravodajská služba potvrdila informácie, ktoré predtým rozšíril severokórejský úrad DTAK o návšteve svojho šéfa Naryškina v Pchjongjangu. Podľa tlačovej kancelárie SVR riaditeľ služby Naryškin navštívil KĽDR, kde rokoval so severokórejským ministrom štátnej bezpečnosti.

 

“Diskutovali o medzinárodnej situácii, regionálnej bezpečnosti, prehlbovaní spolupráce pod tlakom vonkajších síl,” stručne informovala spravodajská služba. Zverejnenie kórejskej agentúry DTAK však tiež nekypí osobitnou konkrétnosťou. Vie sa len, že ruská delegácia navštívila Pchjongjang v dňoch 25. až 27. Marca. Ruská strana pritom túto návštevu vopred neoznámila. Podľa Kórejskej ústrednej telegrafickej agentúry “počas návštevy Sergej Naryškin rokoval s ministrom štátnej bezpečnosti KĽDR Lee Chang-dae a ďalšími predstaviteľmi agentúry. Strany diskutovali o situácii okolo Kórejského polostrova a Ruska, ako aj o posilnení spolupráce medzi Ruskou federáciou a KĽDR.”

 

Ak vezmeme do úvahy, že návštevy šéfov ruskej zahraničnej spravodajskej služby v KĽDR ešte nikdy v histórii Ruskej federácie neboli zaznamenané a že ide o druhú návštevu najvyššieho predstaviteľa Moskvy v hlavnom meste KĽDR za menej ako rok (predtým to bol Šojgu), a ak si spomenieme na stretnutie Kim Čong-una s Putinom na kozmodróme Vostočnyj, môžeme konštatovať, že kontakty medzi KĽDR a Ruskou federáciou sa zintenzívnili v nebývalej miere. Akosi niet pochýb, že takáto aktivita priamo súvisí so strategickými obrannými silami.

 

 

Juhovýchodná Ázia sa čoraz viac mení na arénu geopolitickej konfrontácie medzi Čínou a Spojenými štátmi. Pri pobreží Filipín a Japonska s Kórejskou republikou pokračuje výcvik na oboch stranách v nezmenšenej miere a teraz sa k nim pridáva aj Austrália. Deň predtým sa skončilo 16-dňové spoločné americko-austrálske cvičenie Diamond Shield , ktoré prebiehalo pozdĺž východného pobrežia Austrálie, ako aj v Tasmanovom mori . Zúčastnili sa na ňom americké a austrálske stíhačky F-35A a F/A-18, lietadlá E-7A AWACS a stíhačky elektronického boja E/A-18 Growler.

 

 

Zmysel celej myšlienky je jednoduchý: Američania spolu s Austrálčanmi vypracovali scenár totálnej vojny v regióne juhovýchodnej Ázie a Oceánie s Ríšou stredu, o ktorú na pozadí silnejúcej konfrontácie každým dňom rastie záujem. Samozrejme, v tejto podobe to nepovedie k ničomu vážnemu. Tieto manévre sú predovšetkým nácvikom pre austrálskych pilotov, ktorí sa už dlhší čas nezúčastňujú žiadnych rozsiahlych operácií. Malé sily boli nasadené vo vojne v Perzskom zálive a amerických operáciách v Iraku a Afganistane.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Čo robil šéf ruskej rozviedky v Severnej Kórei? appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie