Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo zbiera zvieracie chlpy najlepšie? Jednoduché spôsoby, ako vyčistiť pohovku

20.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julia Zavalishina). Majitelia domácich zvierat veľmi dobre vedia, aký veľký problém sú chlpy na čalúnenom nábytku či kobercoch. Aj keď sa snažíme udržiavať v ňom poriadok a svojho miláčika často čistíme, žmolky sú doslova všade. Ako ľahko odstrániť srsť? Existuje istý spôsob, ako to urobiť. Ako jednoducho odstrániť zvieracie […]
Menej ako 1 min. min.

20.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julia Zavalishina).

Majitelia domácich zvierat veľmi dobre vedia, aký veľký problém sú chlpy na čalúnenom nábytku či kobercoch. Aj keď sa snažíme udržiavať v ňom poriadok a svojho miláčika často čistíme, žmolky sú doslova všade. Ako ľahko odstrániť srsť? Existuje istý spôsob, ako to urobiť.

Ako jednoducho odstrániť zvieracie chlpy?
Foto: shutterstock/Julia Zavalishina

Keď sedačku prevezme náš domáci miláčik, chlpy sa dostanú doslova do každého jej kúta. Niekomu tento stav vôbec nevadí, no pre väčšinu sú to poriadne muky. Beháme teda s vysávačom a prakticky ním utierame celú sedačku, no žmolky tam boli a zbaviť sa ich nemožno. Môžeme však skúsiť niečo iné. Existujú metódy, ktoré sú oveľa efektívnejšie ako vysávač.

Máte psa alebo mačku? Skontrolujte, čo dobre zbiera srsť

Keď sa vonku začne oteplovať, naši miláčikovia zhadzujú prebytočnú srsť. To nie je prekvapujúce, pretože pri vysokých teplotách nepotrebujú hrubú vrstvu. To znamená, že aj napriek kefovaniu ju nájdeme v každom kúte nášho bytu. Ak chceme upratať malý priestor na sedačke, bude sa hodiť valček na oblečenie. Lepiaca vrstva dobre pozbiera všetky vlákna, ale keď je ich príliš veľa, rýchlo sa stane nepoužiteľným.

Skvele poslúži aj handrička z mikrovlákna. Stačí namočiť a utrieť čalúnenie. Poradí si s väčšinou povrchových vlasov. Skutočným „must have“ pri čistení sedačky je však gumená rukavica. Vďaka nej sa dostanete aj do štrbín nábytku, čo vám pomôže dôkladne ho vyčistiť od vlasov. Stačí namočiť rukavicu do vody a kĺzavým pohybom zhora nadol odstrániť všetky chlpy.

Ako jednoducho odstrániť zvieracie chlpy?
Foto: shutterstock/Yekatseryna Netuk

Ako jednoducho odstrániť zvieracie chlpy z oblečenia? Vyberte si správne umývanie

Prítomnosť domáceho maznáčika doma väčšinou zanechá stopy na našom oblečení. Na zvládnutie tohto problému obyčajné umývanie často nestačí. Vlasy z látok sa zvyčajne ťažko odstraňujú a oplatí sa použiť vhodné opatrenia.

Najlepším a najlacnejším riešením je pridať do prášku trochu octu. Jeho pridanie zabráni tomu, aby sa vlasy prilepili na materiál a zostali v bubne. Neskôr ich ľahko odstránime papierovou utierkou. Ak nás tento spôsob nepresvedčil, môžeme si v obchodoch kúpiť špeciálne guličky na suchý zips. Vhodené do bubna zbierajú vlasy počas prania. Na trhu sú aj špeciálne pracie prášky, no treba počítať s vyššími výdavkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mnoho ľudí používa kapsuly na pranie nesprávne. Následky môžu byť vážne

Nalejte na vatové tampóny a schovajte pod kôš na bielizeň. Bežnému problému dáte zbohom raz-dva

The post Čo zbiera zvieracie chlpy najlepšie? Jednoduché spôsoby, ako vyčistiť pohovku appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie