Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čo znamenajú farby vrchnákov fliaš? Toto sú cenné informácie. „Wow, to som netušila.“

11.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SunnyToys). Prečo majú vrchnáky fliaš na vodu rôzne farby? Dôvod môže zákazníkom obchodu však mnohé vysvetliť. Používatelia internetu v komentároch neskrývajú prekvapenie. Čo teda znamenajú farby vrchnákov fliaš?Foto: shutterstock/SunnyToys Pri nákupe sa najčastejšie zameriavame na to, aby sme našli všetky produkty na zozname. Dbáme na cenu, zloženie a typ. […]
Menej ako 1 min. min.

11.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SunnyToys).

Prečo majú vrchnáky fliaš na vodu rôzne farby? Dôvod môže zákazníkom obchodu však mnohé vysvetliť. Používatelia internetu v komentároch neskrývajú prekvapenie.

Čo teda znamenajú farby vrchnákov fliaš?
Foto: shutterstock/SunnyToys

Pri nákupe sa najčastejšie zameriavame na to, aby sme našli všetky produkty na zozname. Dbáme na cenu, zloženie a typ. V prípade vody, či už neperlivej, sýtenej alebo s pridanými minerálmi. Pri výbere fliaš málokto venuje pozornosť farbe vrchnáku. Ukazuje sa, že ich odtieň nie je náhodný.

Potvrdzuje to žena známa na internete ako @sasha.mints. Na platforme TikTok sa milovníčka domácich trikov a tipov podelila o video, v ktorom prezradila význam farieb vrchnákov fliaš s vodou.

Farby vrchnákov fliaš minerálnej vody. Čo vlastne znamenajú?

Žena na TikToku vysvetlila, že biely vrchnák znamená, že voda bola „spracovaná“. Zelená farba zase znamená, že sa do nej „pridala aróma“. Modrá je „pramenitá“ voda a čierna označuje, že voda je „alkalická“.

Biela – voda upravená pomocou pokročilých metód čistenia.

Modrá – obsahuje prírodnú pramenitú vodu.

Čierna – Ide o alkalickú vodu s vyšším pH a ponúka potenciálne zdravotné benefity.

Zelená – vylúhovaná alebo ochutená voda.

Používateľov internetu prekvapených touto skutočnosťou bolo veľa.

„Wow, to som netušila“

„Ach, aké múdre, o tom som ešte nepočula!“

@sasha.mints All the things you learned from TikTok #bottledwater #water #shopping #grocery #viral #facts #trending #lifehacks ♬ My Addiction – Alex Guesta

Prečo budú vrchnáky fliaš pripevnené k obalu?

Od 1. júla 2024 by vďaka smernici EÚ SUP o znižovaní vplyvu určitých plastových výrobkov na životné prostredie mali byť všetky plastové uzávery v celej EÚ továrne pripevnené na obaly nápojov, či už ide o tetrapak alebo fľašu. Nové riešenie už predstavilo veľa výrobcov. Dôvodom je okrem iného aj produkovať menej odpadu. Namiesto dvoch kusov odpadu, teda fľaše a uzáveru, bude len jeden odpad, teda fľaša s napevno nasadeným uzáverom.

„Členské štáty zabezpečia, aby sa jednorazové plastové výrobky uvedené v časti C prílohy, ktoré majú uzávery a viečka vyrobené z plastov, mohli uviesť na trh len za predpokladu, že uzávery a viečka ostanú počas zamýšľaného používania výrobku pripevnené k nápojovým obalom.“

– čítame v článku 6 už spomínanej smernice EÚ.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Určilo sa, koľko sladkostí môžete zjesť za týždeň. Prehovorili odborníci

Po nákupe vozík neodkladá. Dôvod prezradila. „Najlepší test toho, aký si človek“

The post Čo znamenajú farby vrchnákov fliaš? Toto sú cenné informácie. „Wow, to som netušila.“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie