Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Coinbase stráca druhé podielu miesto na trhu

Americká kryptoburza Coinbase čelí zvýšenej konkurencii a stratila svoje druhé miesto v globálnom rebríčku objemu obchodovania. Tento vývoj je dôsledkom viacerých faktorov, vrátane spustenia spotových Bitcoin ETF v USA, ktoré prilákali nových investorov a zmenili dynamiku trhu. Podľa údajov od analytického blockchainového inštitútu Kaiko, Coinbase zaznamenala pokles svojho trhového podielu z 11% na 8% od […]
Menej ako 1 min. min.

Americká kryptoburza Coinbase čelí zvýšenej konkurencii a stratila svoje druhé miesto v globálnom rebríčku objemu obchodovania. Tento vývoj je dôsledkom viacerých faktorov, vrátane spustenia spotových Bitcoin ETF v USA, ktoré prilákali nových investorov a zmenili dynamiku trhu.

Podľa údajov od analytického blockchainového inštitútu Kaiko, Coinbase zaznamenala pokles svojho trhového podielu z 11% na 8% od októbra 2023. Tento pokles je kontrastný s rastom konkurenčnej burzy Bybit, ktorá si vypísala približne 16% celosvetového objemu obchodov. Bybit sa zameriava na znižovanie obchodných poplatkov, čo sa ukázalo ako účinná stratégia na prilákanie nových užívateľov a zvýšenie objemu obchodovania.

Kaiko tiež poukazuje na to, že Bybit profitovala z regulačných problémov konkurenčnej Binance, čo naznačuje, že trh kryptomien je veľmi citlivý na regulačné zmeny a ich dopad na obchodné platformy. Zatiaľ čo Binance si udržiava prvé miesto s 54% podielom na trhu, jej podiel na objeme Bitcoinu a Etherea klesol na 43% z predchádzajúcich 59%.

Tieto zmeny na trhu sú dôležité nielen pre samotné burzy, ale aj pre investorov a užívateľov kryptomien. Poskytujú nám prehľad o tom, ako sa môže trh vyvíjať v budúcnosti a aké stratégie by mohli byť úspešné v boji o trhový podiel. Zdá sa, že znižovanie poplatkov a adaptácia na regulačné zmeny sú kľúčové pre udržanie konkurencieschopnosti na rýchlo sa meniacom trhu kryptomien.

Napriek týmto výzvam, Coinbase stále predstavuje dôležitého hráča na trhu a jej nedávne finančné výsledky naznačujú, že spoločnosť si udržiava stabilnú pozíciu. V druhom kvartáli roku 2023 spoločnosť prekonala očakávania s príjmami vo výške 662,5 milióna dolárov, čo je síce pokles o 18% oproti predchádzajúcemu roku, ale zároveň sa jej podarilo znížiť stratu na 97,4 milióna dolárov, čo predstavuje zlepšenie o 91% oproti predchádzajúcemu kvartálu.

Vzhľadom na tieto informácie je zrejmé, že trh kryptomien je dynamický a neustále sa vyvíjajúci, kde každá burza musí neustále inovovať a prispôsobovať sa, aby si udržala svoju pozíciu. Pre investorov a užívateľov to znamená, že je dôležité zostať informovanými a prispôsobovať svoje investičné stratégie aktuálnym trendom a vývoju na trhu.

Zdroj: kaiko

Príspevok Coinbase stráca druhé podielu miesto na trhu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie