Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čokoládové muffiny – recept s kúskami čokolády

Čokoládové muffiny považujem za takú nostalgickú záležitosť. Spolu s tradičnou mramorovou bábovkou to bola prvá vec, ktorú som skúšala piecť sama. Odvtedy už ubehol nejaký ten piatok a pri pečení som sa zameriavala na iné veci, ale čas od času si muffiny upečem. A najlepšie sú samozrejme muffiny s kúskami čokolády. Recept na čokoládové muffiny Vyskúšajte exkluzívny […]
Menej ako 1 min. min.

Čokoládové muffiny považujem za takú nostalgickú záležitosť. Spolu s tradičnou mramorovou bábovkou to bola prvá vec, ktorú som skúšala piecť sama. Odvtedy už ubehol nejaký ten piatok a pri pečení som sa zameriavala na iné veci, ale čas od času si muffiny upečem. A najlepšie sú samozrejme muffiny s kúskami čokolády.

Recept na čokoládové muffiny

Vyskúšajte exkluzívny recept na najlepšie rýchle čokoládové muffiny, ktorými potešíte každý maškrtný jazýček. Aké suroviny na cesto na muffiny budeme potrebovať a aký je postup krok za krokom?

Suroviny

2 vajcia,

200 g kryšt. cukru,

250 ml mlieka,

250 ml oleja,

300 g polohrubej múky,

3 lyžice kakaa,

1 prášok do pečiva,

štipka soli,

100 g horkej čokolády.

Postup prípravy

Začneme s prípravou cesta. Ako prvé si oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý na záver primiešame do cesta.

Do oddelených žĺtkov prisypeme kryštálový cukor a vymiešame do peny.

Do žĺtkovej zmesi prilejeme mlieko a olej a znovu premiešame, kým sa nám všetky ingrediencie nespoja.

Do cesta si primiešame všetky sypké suroviny – teda múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli. Znovu si celé cesto dôkladne premiešame a pridáme už iba pripravený sneh.

Hotovým cestom naplníme košíky na muffiny do ¾ formy a posypeme nasekanou čokoládou.

Pečieme približne 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po dopečení necháme čokoládové muffiny vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť. Prajem dobrú chuť.

Tipy pre prípravu muffinov

Ak chcete recept trochu vylepšiť, môžete pripraviť čokoládové muffiny s nuttelou alebo banánovo čokoládové muffiny. Stačí, keď do cesta dáte dva rozmiešané banány.

Ak nechcete vážiť, môžete si pripraviť hrnčekové čokoládové muffiny. Na hrnčekové muffiny s kúskami čokolády budete potrebovať 2 hrnčeky múky, viac ako polovicu hrnčeka cukru, jeden hrnček mlieka, pol až 3/4 hrnčeka oleja a ostatné potraviny podľa vyššie uvedených surovín. Ďalej môžete pokračovať podľa postupu a vytvoriť chutné hrnčekové muffiny s kúskami čokolády.

Ak preferujete skôr klasický recept, pripraviť si môžete základný recept na muffiny, do ktorého pridáte ďalšie ingrediencie podľa vašej chuti.

Tak toto bol ďalší čokoládový recept do vašej zbierky. Dúfam, že vám muffiny vyšli podľa predstáv.

Zdroj: autor textu Veronika Kaháková

Recepty na ďalšie čokoládové koláče

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie