Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čoskoro uplynie dôležitý termín. Ak ho zmeškáte, nebudú žiadne čerešne

Toto je posledný okamih na vykonanie tejto liečby. Pri tomto ošetrení sa môžeme spoľahnúť na hojnosť čerešňových plodov. Musíme na to pamätať, najmä ak sú stromy v záhrade relatívne mladé. Ak termín zmeškáme, nebude žiadna úroda. Zistite, ako sa správne starať o ovocné stromy. Ich vek je rozhodujúci. Kedy orezávať čerešne? Ovocné stromy sa prerezávajú […]
Menej ako 1 min. min.

Toto je posledný okamih na vykonanie tejto liečby. Pri tomto ošetrení sa môžeme spoľahnúť na hojnosť čerešňových plodov. Musíme na to pamätať, najmä ak sú stromy v záhrade relatívne mladé.

Ak termín zmeškáme, nebude žiadna úroda. Zistite, ako sa správne starať o ovocné stromy. Ich vek je rozhodujúci.

Kedy orezávať čerešne?

Ovocné stromy sa prerezávajú skoro na jar. Ak ste to ešte neurobili, ideálny čas je apríl. Počasie začína byť priaznivé. Slnko svieti a mrazy už nie sú nepríjemné.

Koniec marca/začiatok apríla je vhodný čas na prerezávanie mladých čerešní. Tie sa tiež prerezávajú hneď po vysadení v záhrade. Staršie čerešne tiež potrebujú toto ošetrenie, ale v úplne inom čase.

Veľké stromy sa prerezávajú po plodení. Musí sa to urobiť v období od júla do augusta. Ako správne strihať čerešne na jar? Je to naozaj veľmi jednoduché.

Ako správne prerezávať čerešne na jar?

Jedným z najdôležitejších prerezávacích rezov je čistý rez. Vďaka nemu sa do koruny dostane viac kyslíka a svetla. Týmto rezom odstraňujeme výhonky vo vnútri koruny. Konáre by sa mali odstraňovať na samých koncoch.

Mladé stromy by sa mali prerezávať každý rok na jar. Týmto spôsobom zároveň formujeme tvar. Zároveň tým stimulujeme čerešňu k rastu nových výhonkov a plodeniu. Ako strihať staršie stromy?

Takto sa strihajú staršie čerešne

Staršie čerešne sa strihajú oveľa menej často. Jedným z najdôležitejších rezov je čistý rez. V prípade dospelých stromov by sa mal vykonávať každé tri až štyri roky.

V júli a auguste, po odkvitnutí plodov, sa staršie višne radikálne prerezávajú. Najmä ak v danom roku nepriniesli najlepšie plody. Rez ovocných stromov je veľmi dôležitý postup. Nevynechávajte ho na jar.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie