Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Čtveřici převaděčů hrozí osm let vězení. Kontroly na německých hranicích budou přísnější

Migranty ze Sýrie vezli pašeráci loni v říjnu v dodávce. Při průjezdu Mikulášovicemi na Děčínsku ale havarovali. „Rozletěly se dveře auta a postupně vyskákalo asi 40 běženců,“ popsal pro CNN Prima NEWS starosta Aleš Jandus. K TÉMATU: Cesta k efektivnímu řešení migrace, tvrdí o paktu Rakušan. Kabinet zradil české občany, řekl Babiš Část ze skupiny policisté […]
Menej ako 1 min. min.

Migranty ze Sýrie vezli pašeráci loni v říjnu v dodávce. Při průjezdu Mikulášovicemi na Děčínsku ale havarovali. „Rozletěly se dveře auta a postupně vyskákalo asi 40 běženců,“ popsal pro CNN Prima NEWS starosta Aleš Jandus.

K TÉMATU: Cesta k efektivnímu řešení migrace, tvrdí o paktu Rakušan. Kabinet zradil české občany, řekl Babiš

Část ze skupiny policisté zadrželi v Česku, zbytek v Německu. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) uvedl, že tito zadržení lidé putují podle pravidel do detenčních zařízení. „V souvislosti s tímto případem byl během pondělí podán návrh na podání obžaloby čtyř obviněných cizinců k Okresnímu státnímu zastupitelství v Děčíně,“ informovala policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Počet polapených ilegálních migrantů podle ministra vnitra od loňského roku klesl. „I proto jsme zrušili kontroly na hranicích mezi Českem a Slovenskem. Na trase přes západní Balkán se pohyb zastavil,“ objasnil šéf resortu.

Naopak německé kontroly pokračují. Řidiči tak na dálnici D8 zažívají peklo. Podle místních se kolony na některých místech mohou protáhnout až na tři hodiny. Policisté od západních sousedů nekontrolují pouze auta na frekventovaných komunikacích, ale také malé hraniční přechody.

Saský ministr vnitra Schuster potvrdil, že kontroly budou pokračovat. „Spolková policie činí všechno proto, aby se hraniční kontroly obešly bez čekání a průtahů,“ prohlásil na tiskové konferenci při schůzce s Rakušanem. Podle českého ministra vnitra se pořádají speciální akce ve vnitrozemí, přičemž o mnoha zátazích se radši nehovoří, aby se nepoškodily další akce v budoucnu.

Nápor ilegální migrace očekává Německo v létě. Čtyřem převaděčům z Mikulášovic hrozí v případě prokázání viny až osm let vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Británie začne posílat migranty do Rwandy, projekt vyjde na 14 miliard korun

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie