Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cuketové palacinky ideálne na večeru. Budú nadýchané a jemné, ale nezabudnite na vaječný trik.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NataliaPopova). Cuketové placky sú výnimočné z niekoľkých dôvodov. Po prvé – sú chutné, to je známe. Okrem toho sa ľahko pripravujú a sú ideálne na obed, raňajky, popoludňajší čaj a akékoľvek jedlo. Recept na cuketové palacinky je triviálny, ale dnes vám poradíme, čo robiť, aby boli nadýchané a jemné. […]
Menej ako 1 min. min.

6.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NataliaPopova).

Cuketové placky sú výnimočné z niekoľkých dôvodov. Po prvé – sú chutné, to je známe. Okrem toho sa ľahko pripravujú a sú ideálne na obed, raňajky, popoludňajší čaj a akékoľvek jedlo. Recept na cuketové palacinky je triviálny, ale dnes vám poradíme, čo robiť, aby boli nadýchané a jemné. Budete nadšení.

Cuketové placky sú výnimočné z niekoľkých dôvodov. Po prvé – sú chutné, to je známe. Okrem toho sa ľahko pripravujú a sú ideálne na obed, raňajky,
Foto: shutterstock/NataliaPopova

Cuketové placky sú hneď po zemiakových plackách najobľúbenejšími plackami Slovakov. Samozrejme, niet sa čomu čudovať, cuketové placky sú jemné, skvele chutia s kyslou smotanou alebo jemnou cesnakovou omáčkou a recept je taký jednoduchý, že s ním nikto nebude mať problém. Ak však nevklepnete hneď celé vajce, ale vyšľaháte penu z bielka, palacinky budú miliónkrát chutnejšie a jemnejšie. Ideálne na jarnú večeru.

Cuketové palacinky – jemné a nadýchané

Ingrediencie:

1 väčšia cuketa,

1 stredne veľkú cibuľu, odporúčam cesnakovú,

2 stredne veľké vajcia,

1 strúčik cesnaku (nepovinné),

2-3 vrchovaté polievkové lyžice pšeničnej múky, najlepšie nízkogramážnej,

soľ, korenie, štipka štipľavej papriky podľa chuti,

tuk na vyprážanie,

nasekaný kôpor (nepovinné)

Tip: Ak sa obávate, že palacinky pri vyprážaní absorbujú tuk, môžete to veľmi ľahko napraviť. Stačí, ak do cesta na cuketové palacinky pridáte lyžicu octu, odporúčam jablčný ocot.
Foto: shutterstock/Timolina

Nadýchané cuketové palacinky – ako ich pripraviť:

Cuketu dôkladne umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Vložte ju do misy a pridajte malé množstvo soli. Potom cuketu poriadne stlačte, aby zmäkla a uvoľnila vodu. Odstavte na 15 minút.

Medzitým vyšľahajte bielka do tuhej peny. Keď cuketa zmäkne, vyžmýkajte ju, najlepšie pomocou plátna.

K osušenej cukete pridajte žĺtky, postrúhanú cibuľu a roztlačený cesnak. Pridáme múku a bielky a premiešame. Nemiešajte však príliš intenzívne, aby ste nepoškodili štruktúru peny.

Na panvici poriadne rozohrejeme tuk a hlbokou lyžicou dávkujeme porcie cesta na palacinky.

Smažte na miernom plameni, kým nebudú z oboch strán zlatisté. Po vyprážaní ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk.

Tip: Ak sa obávate, že palacinky pri vyprážaní absorbujú tuk, môžete to veľmi ľahko napraviť. Stačí, ak do cesta na cuketové palacinky pridáte lyžicu octu, odporúčam jablčný ocot. Nemusíte sa však báť, že palacinky zmenia svoju chuť – naopak, jablčný ocot ju ešte zvýrazní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na zemiakové placky. Babička ich robila najlepšie. Cibuľový trik sa hodí

Zemiakové placky. Urobte ich ako moja babička, budú zlatisté a chrumkavé

The post Cuketové palacinky ideálne na večeru. Budú nadýchané a jemné, ale nezabudnite na vaječný trik. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie