Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cuketový tatarák je najlepší recept na 10 bodov z 10

1x hlasované Čas prípravy: 15 minút Počet porcií: 2 – 3   Cuketový tatarák je rýchlovka za pár minút úžasnej chuti pre každého. Jednoduchý recept z cukety je skvelou voľbou nielen vtedy, keď nemáte moc času na rozdávanie. Skutočne výborne chutí aj v momentoch, keď si chcete vychutnať niečo veľmi chutné a ešte aj zdravé. […]
5 min.

1x hlasované

Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 2 – 3
 

Cuketový tatarák je rýchlovka za pár minút úžasnej chuti pre každého. Jednoduchý recept z cukety je skvelou voľbou nielen vtedy, keď nemáte moc času na rozdávanie. Skutočne výborne chutí aj v momentoch, keď si chcete vychutnať niečo veľmi chutné a ešte aj zdravé.

Cuketový tatarák

Najlepší cuketový tatarák je skutočná pochúťka, ktorá predstavuje dokonalý mix sviežosti a pikantnosti, ktorý si zamilujete hneď pri prvej ochutnávke.

Tento lahodný bezmäsitý tatarák je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú ľahkú, no sýtu alternatívu k tradičným receptom. Vďaka jednoduchej príprave a výberu zdravých ingrediencií sa stane skvostom na vašom jedálnom lístku, či už hľadáte rýchlu večeru po náročnom dni alebo chcete prekvapiť svojich hostí netradičnou pochúťkou.

Jeho univerzálnosť tkvie vo variabilite prísad, kde hlavnú úlohu zohráva cuketa, no s rovnakým úspechom môžete experimentovať aj s inými druhmi zeleniny, ako je tekvica, patizón, alebo baklažán. Takýto prístup umožňuje neustále objavovať nové chuťové kombinácie a prispôsobiť tatarák aktuálnej sezóne alebo osobným preferenciám.

Či už si vyberiete klasickú verziu alebo sa rozhodnete pre pikantnejšiu variáciu s chilli papričkami, vždy môžete počítať s tým, že váš cuketový tatarák bude zdravou a chutnou súčasťou vášho jedálnička. Servírovanie tohto jedla na chrumkavej hrianke a dozdobenie čerstvými bylinkami pridáva cuketovému tataráku nielen na estetike, ale aj na komplexnosti chuti. Je to dokonalá ukážka toho, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť niečo skutočne výnimočné, a to bez zbytočného času stráveného v kuchyni.

Cuketový tatarák tak predstavuje ideálnu voľbu pre ľahké letné večere, pohostinnosti s priateľmi, alebo ako súčasť piknikového košíka. Stačí len zvoliť prílohu a môžete sa pustiť do vychutnávania tejto jedinečnej pochúťky.

Vyskúšajte ďalšie bezmäsité recepty z nášho webu Chutné recepty. Napríklad na pečenú zeleninu na plechu alebo cuketový šalát.

Ingrediencie

2 menšie alebo 1 väčšia cuketa
1 ks väčšia cibuľa (môže byť aj červená alebo šalotka)
3 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa chuti)
2 polievkové lyžice masla
na dochutenie: malá lyžička mletej červenej papriky, soľ, kečup, horčica (dijón), sójová omáčka, chilli papričky (nemusia byť)

Postup receptu na cuketový tatarák

1

Cuketu umyjeme a aj so šupkou nastrúhame na hrubšom strúhadle. Ak máme cuketu väčšiu, šupka je tvrdšia, tak ju ošúpeme a zbavíme aj striedky. Z dužiny a jadierok si môžeme pripraviť chutný zeleninový vývar, ktorý čoskoro pribudne v receptoch našej kuchyne. Cuketu posolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu, a nebola príliš vodnatá.

2Cibuľu nakrájame nadrobno. Maslo rozohrejeme a na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme roztlačený (nastrúhaný) cesnak, trošku osmahneme, aby zavoňal. Nasleduje nastrúhaná cuketa, ktorú si rukami vyžmýkame. Šťavu vylejeme. Na cibuľovom základe cuketu premiešame, zasypeme lyžičkou mletej červenej papriky.

3

Cuketu restujeme podľa potreby. U nás doma je obľúbená, keď je jemne chrumkavá. Odstavíme, dochutíme soľou, kečupom, horčicou, sójovou omáčkou a chilly papričkami, podľa vlastných chuťových pohárikov. Necháme vychladiť. Chute sa krásne prepoja. Náš výborný cuketový tatarák podávame na chrumkavej hrianke, dozdobíme bylinkami.

Tip na záver: Zdravý tatarák podľa nášho receptu si môžete pripraviť aj z tekvice, patizónu alebo baklažánu. Ak obľubujete pikantné, pridajte k zmesi najemno nasekané chilly papričky. Chuť cesnaku a pikantnosť chilly papričiek možno mužov prekabáti, že tam nie je mäso

Dobrú chuť! Skúste aj tento recept na jednoduchú restovanú cuketu.

Videorecept

Z akej ďalšej zeleniny môžem pripraviť niečo ako cuketový tatarák?

Na prípravu variantu cuketového tataráku môžete použiť viacero druhov zeleniny, ktoré ponúkajú rozmanité chutné možnosti. Každá z nich prinesie do vašej kuchyne niečo nové a zaujímavé. Tu je niekoľko nápadov:

Baklažán – Baklažánový tatarák je skvelou alternatívou s jemne dymovou chuťou, ktorú získate predpečením baklažánu v rúre alebo na grile. Baklažán dobre absorbuje chute a v kombinácii s cesnakom a bylinkami vytvorí bohatý a hlboký chuťový profil.

Mrkva – Mrkvový tatarák môže byť sviežou a sladkastou variantou. Mrkvu nastrúhajte na jemno, ochuťte bylinkami a korením podľa vášho výberu a doplňte napríklad orechmi pre pridanú textúru.

Tekvica – Tekvicový tatarák, obzvlášť z hokkaido tekvice, prinesie do vašej kuchyne jemnú a mierne sladkú chuť. Tekvicu môžete pred prípravou tataráku tiež ľahko upiecť, aby ste zvýraznili jej prírodnú sladkosť.

Patizón – Patizón je ďalšia skvelá voľba na prípravu tataráku, ponúkajúci jemnú chuť, ktorá dobre kombinuje s rôznymi bylinkami a koreninami. Je to výborná alternatíva pre tých, ktorí hľadajú niečo netradičné.

Avokádo – Hoci nie je tradičnou zeleninou, avokádový tatarák je bohatý, krémový a plný zdravých tukov. Avokádo sa ľahko kombinuje s čerstvými bylinkami, citrónovou šťavou a korením, vytvárajúc vynikajúci vegetariánsky tatarák.

Zeler – Zelerový tatarák ponúka výraznú a osviežujúcu chuť. Jeho chrumkavá textúra v kombinácii s aromatickými ingredienciami ako sú jablká, orechy a majonéza vytvorí lahodný a zároveň zdravý pokrm.

Pri príprave tataráku z týchto alebo iných druhov zeleniny nebojte sa experimentovať s prísadami ako sú rôzne druhy olejov, octov, byliniek a korenín, aby ste dosiahli presne tú chuť, ktorú máte radi.

Príspevok Cuketový tatarák je najlepší recept na 10 bodov z 10 je zobrazený ako prvý na Chutné recepty.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie