Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Cupra Leon: Širokospektrálne potešenie

Nový Cupra Leon prichádza ako 5-dverový hatchback a kombi Sportstourer, aby podporil expanziu značky. S moderným dizajnom, vysoko výkonnými motormi, plug-in hybridným pohonom a širším využitím digitalizácie. Novinka má ambíciu posunúť nekonvenčnú španielsku značku na novú úroveň v rámci segmentu. Cupra Leon prináša nový dizajnový jazyk Cupra do kompaktného segmentu. Je tu predná časť karosérie […]
Menej ako 1 min. min.

Nový Cupra Leon prichádza ako 5-dverový hatchback a kombi Sportstourer, aby podporil expanziu značky. S moderným dizajnom, vysoko výkonnými motormi, plug-in hybridným pohonom a širším využitím digitalizácie. Novinka má ambíciu posunúť nekonvenčnú španielsku značku na novú úroveň v rámci segmentu.

Cupra Leon prináša nový dizajnový jazyk Cupra do kompaktného segmentu. Je tu predná časť karosérie s profilom žraločieho nosa, logo na prednej kapote, svetlomety LED matrix s trojuholníkovou svetelnou grafikou a svietiace logo integrované do pásu zadných svetiel.

Pocit športovosti 

Dominantným prvkom kokpitu je multifunkčný športový volant s typickými tlačidlami, ktoré sú spolu s radiacimi krídelkami štandardom pri verziách vybavených dvojspojkovou prevodovkou DSG. Prístrojový panel je zložený z konfigurovateľnej obrazovky digitálneho kokpitu pred vodičom a 12,9-palcového stredového dotykového displeja.

Pre nový Leon sú k dispozícii štyri rozličné systémy pohonu: benzínový motor (TSI), mild hybrid (eTSI), turbodiesel (TDI) a plug-in hybrid (eHybrid). Výkonové spektrum siaha od 110 kW (150 k) pri verzii hatchback po 245 kW (333 k) pri kombi Sportstourer.

Výkon viac ako 300 koní 

Základ tvorí motor 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) v kombinácii so 6- stupňovou manuálnou prevodovkou, ktorý je k dispozícii pre hatchback aj Sportstourer. Špičkovou pohonnou jednotkou modelového radu je motor 2.0 TSI s výkonom 245 kW (333 k) pre verziu Cupra Leon Sportstourer VZ. Montuje sa so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG a novým systémom pohonu všetkých kolies 4Drive s technológiou torque
splitter.

Vyladenie podvozka si vodič môže prispôsobiť pomocou nastaviteľných jazdných profilov
Comfort, Sport, Cupra a Individual. Tieto profily sa dajú jednoducho prepínať na dotykovom displeji. Pri režime Individual navyše vodič môže  meniť nastavenie podvozka v 15 krokoch medzi výrazne komfortným a športovým.

Cupra Leon bol navrhnutý a vyvinutý v Barcelone a bude sa vyrábať v materskom závode Martorell. Predávať sa začne v treťom štvrťroku 2024.

 

The post Cupra Leon: Širokospektrálne potešenie appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie